Händelserna som föranledde Calles frieri
och konsekvenserna av att vara förälskad

Sommaren 2008 började jag fundera på om det inte var dags att göra en ärbar kvinna av Lisa. Jag bad således min mor om hennes smaragdring som jag tyckt var fin när jag var liten. Mamma gav mig ringen och frågade efter en stund hur jag skulle reagera om jag fick ett nej till svar. Den tanken hade faktiskt inte slagit mig tills dess men jag avfärdade den snabbt för jag kunde inte tänka mig att min kära skulle ge mig ett sådant svar. Mycket riktigt fick jag det svar jag hade hoppats på, men mer om det senare.

Nu var det ju inte så att jag hade allt planerat in i minsta detalj, nej sannerligen inte. Jag bar ringen i byxfickan i en månads tid innan jag slutligen tog fram den. Under den månaden så hann även min bror Klas fria till sin flickvän Helena. Ringen låg i alla fall kvar i fickan under vår sensommarresa till Tallin, där Lisa och jag var på ett spahotell, men skulle komma att tas fram strax efter våran hemkomst.

I Tallin åt vi gott på restauranger, besökte Estlands Naturhistoriska Riksmuseum, vandrade i gamla stan, köpte billig sprit, badade i pool och blev masserade på hotellet. Min massage var en traumatisk upplevelse från första stund. En bastant estnisk kvinna sträcker fram ett litet stycke tyg till mig och säger stringi. Det var ingen vacker syn det vill jag lova. Trevligare var det efterföljande varma massagebadet som jag fick åtnjuta ensam med Lisa.

Dagen efter vi kom hem med färjan så hade vi bestämt att gå på en dubbeldate med våra namne Kalle och Lisa. Snarare sagt ta en tur i skärgårn med Kalles pappas fina motorbåt. Vi solade, badade, grillade och hade det alldeles förträffligt. Medan solen sakta närmade sig horisonten puttrade vi in mot Stockholm igen. Då bestämde jag mig för att det var dags.

Mitt frieri tog således plats den 23/8 2008 på kvällen. Med hjälp av självlysande målarfärg skrev jag vill du gifta dig med mig? i sovrummet. När vi släckte lyset så sken då frågan upp och det tog inte lång tid innan Lisa yttrade det är klart jag vill. Jag tände lyset igen och gick ned på knä så som sig bör och tog fram ringen.

Nu kommer det sig att jag traditionsenligt ansåg att ett giftermål skall inträffa inom ett år från förlovningen och detta faktum är något Lisa kände till. Bröllopet som stundar skall alltså ta plats i Stockholms Stadshus, med efterföljande fest på Stora Skuggans Wärdshus, 364 dagar efter frieriet. Ni är hemskt välkomna kära gäster att fira med oss i sommar. Vi ses ute i grönskan för en natt som aldrig skall falla i glömskan.