Om du går över gränsen får du vara beredd att ta konsekvensen av ditt snedsteg


Detta är en hemsida för allt möjligt som jag råkar få lust att skriva ned. Ni kommer här att finna roliga historier, sjuka saker, udda företeelser och allt som kan tänkas mellan Tjotahejti och Långbortistan. Jag skriver dessa inlägg som ett dokument och det senaste jag skrivit kommer alltid att synas längst ned på hemsidan, antingen på den svarta sidan av gränsen eller på den vita. Den röda tråden kommer att vara GRÄNSEN!!!
 Även Lucky Luke kan gå över gränsen


ERIC CARTMAN

Eric Cartman är en figur som ofta går över gränsen. Den gång han lurade Scott Tenorman att äta upp sina egna föräldrar är dock det skönaste ögonblicket av dem alla. Varken förr eller senare har Cartman överreagerat så hårt och så härligt. Den ultimata hämnden helt enkelt.

-Yeees, sweet tears of sorrow


ÄCKLIG MAT


Vill du bli riktigt äcklad? Eller kanske bara är intresserad av en annorlunda kulinarisk upplevelse? Vad sägs i så fall om en afton med lite vin och ost?

Den sardinska osten casu marzu innehåller levande fluglarver som bryter ned fetter och hjälper den att få en rutten konsistens. På frågan om folk faktiskt äter även fluglarverna är svaret tragiskt nog ja. Jag behöver inte påpeka hur mycket gränsen det här är va?


Låt oss inte glömma drycken. Detta årgångsvin från Kina innehåller babymöss och endast den modigaste vinconnoisseuren skulle nog kunna tänka sig att ta en sipp.



SKVALLERPRESSEN


Expressen och Aftonbladet upphör aldrig att förvåna när det gäller värdelösa nyheter. Aftonbladet tar priset för sin artikelserie om Kikki Danielsson medan Expressen specialiserat sig och tar hem bucklan för onödiga sportnyheter. Båda tidningarna är dock lika goda kålsupare när det gäller att beskriva ett fotbollsmål som ett drömmål. Som t.ex. när Petter Hansson snubblade in bollen mot Grekland under fotbolls-EM 2008. Det finns bara ett ord för att beskriva detta och det är grääänsen...

Aftonbladets sämsta nyhet någonsin

Dag 1: Kikki Danielsson har alkoholproblem

Dag 2: Ulf Larsson talar ut -Du har visst alkoholproblem Kikki

Expressens sämsta nyhet någonsin

Zlatans baby åker i samma slags barnvagn som Gwyneth Paltrows baby


MÅLADE HUSDJUR


Why paint cats är en bok med foton av katter som målats i olika mönster och frågan i titeln är sannerligen motiverad.




Jag är ju en hundmänniska så jag finner dessa kattspektakel väldigt roliga. Men att göra samma sak mot en hund? Jag får väl dock medge att just pudlar nog är rätt ras att färga håret på ;)
 


FOTBOLLSFRILLOR


Man brukar säga att Carlos Valderama var den fotbollsspelaren som hade historiens fulaste frisyr. Jag vill dock påstå att det finns några som tagit större felsteg än honom. Eller vad sägs om dessa tre som alla valde att representera sina länder med dessa horribla skapelser?

Ronaldo, Brasilien
Taribo West, Nigeria
 Abel Xavier, Portugal


SPANSKA TANTER


Av någon anledning tycks äldre spanska damer bli ovanligt bittra människor mot slutet av sina liv. De anser t.ex. att de inte bara har rätt att gå före i köer, utan även att det är acceptabelt för dem att slå alla som står i vägen med sina käppar, medan de sakta tränger sig framåt. Varför just spanska tanter är så otrevliga är lite av ett mysterium men jag vill varna alla för att komma i deras väg för då kan ni räkna med både utskällningar och blåmärken.

 


MORD I AKVARIET


Hur kommer det sig att våra annars så snälla guramifiskar gav sig på och dödade vår nyinköpta grenmal? Den stackars malen var en fredlig typ som trots att han var mycket större än guramisarna inte hade en chans. Ibland blir det väl helt enkelt fel när man blandar fiskar från alla världens hörn. Men även under sådana lindrande omständigheter är detta ändå gränsen...

Mördare
Offer


AMELIE DE MONTMARTE

Amelie tycker om...
*att gå på sprickor med sin vänstra fot
*när det är nästan lika mycket sås som det är mat
*att krypa in under täcket när åskan mullrar
*när sädesärlan guppar på sin stjärt
*hålet i magen när bilen åker över ett krön
*att kasta prick med stenar
*när hon vet svaret på en knepig fråga
*att sjunga när hon duschar
*att cykla strax efter skymningen
*när allting tycks falla på sin plats

Amelie tycker inte om...
*varm luft som blåses i ansiktet på henne
*att behöva hålla sig fast med handen i tunnelbanan
*när någon harklar sig och sedan sväljer
*skämt som handlar om reklam
*lukten av varmkorv när hon är inomhus
*små blinkade lampor på apparater i hemmet
*flygfän som är ute efter hennes blod
*att äta rotselleri eller valnötter
*när ett löfte bryts i tysthet
*ljudet av is som knirrar i en frys

Amelie c'est moi ;)


$$$ IDROTT $$$

-Skamligt! säger fotbollsspelaren Luis Figo om det faktum att hans gamla lag (Real Madrid) just köpt världens bästa fotbollsspelare (Cristiano Ronaldo), till världens dyraste pris (1 miljard kr), under en tid då vi är mitt uppe i en ekonomisk kris. -Look who's talking! säger jag =P för Figo själv köptes själv för 600 miljoner kr för några år sedan av samma lag och då var han världens dyraste spelare dittills. Att sedan Real Madrid även köpt en annan av världens bästa spelare (Kaká) för 700 miljoner någon vecka innan miljardköpet av Ronaldo styrker dock det sjuka i det hela. Är två bolltrollare värda 1.7 miljarder exklusive deras egna löner på hundratals miljoner? I think not...

Ronaldo & Kaká

Eller vad sägs om att Usain Bolt får 2 miljoner kr för att springa ett 100-meters lopp?


Fast vi får väl förstå att som idrottsman vill man ju vara bäst och tjäna mest. Den titeln tillhör golfaren Tiger woods som tjänar över 100 miljoner $ / år. Tänka sig att hans fru gick i mitt gymnasium samtidigt som jag. Inte för att jag minns henne men det är trevligt att en svenska hade sådan tur. För övrigt är Luis Figo också gift med en svensk kvinna. Är det månne så att svenska kvinnor är exceptionellt bra på att fånga dessa ofantligt rika idrottsmän? More power to the ladies I say...

Go girls!


SVENNE



Att vara en "svenne" är att vara en tönt. Kort och gott. Min syster och jag insåg detta på en charterresa med familjen i unga år. Svenne personifierad reste med oss på planet och bodde på samma hotell. Det här var på den tiden Commodore 64 och The Commodores var heta för övrigt. I alla fall så var Svenne en likblek, mullig man med mustasch, instoppad skjorta, glasögon och flera små blivande svennar med sig på sin resa. Hur Svenne agerade, pratade och hur han rörde sig över huvud taget utstrålade någon slags aura av ultimat töntighet. Min syster och jag var fascinerade. Varken innan eller efter denna resa har jag träffat någon som var så mycket Svenne.

Min syster vill att jag adderar lite till detta inlägg. Det var tydligen så, vilket jag hade förträngt, att Svenne hade retat sig på henne och sagt till sina barn, högt så att alla i närheten skulle höra, att de skulle studera henne som det ohyfsade dåliga exempel hon uppträdde som enligt honom. Självklart var Svenne helt ute och cyklade och han förblir ett evigt hatobjekt för min kära syster. Kort å gott han var en riktig tvättäkta tönt.


FARTY THE SNOWMAN




MISSNÖJDA RESENÄRER

Det finns dumma resenärer och det finns halvdumma resenärer som inte riktigt använt hela sin hjärnkapacitet innan de uttalat sig. Här är ett urval av de lite mer underliga klagomål som resebranschen fått ta emot under årens lopp. Man kan undra ibland om dessa människor verkligen borde tillåtas att åka på julsemester till Thailand för att pöka och skapa nya generationer av urbota dumma resenärer, grääänsen...

"Stranden var för sandig."

"Vi köpte ett par Ray-Ban-solglasögon för fem euro av en gatuförsäljare - för att senare upptäcka att det var en piratkopia.”

”Ingen berättade för oss att havet var fullt av fisk. Barnen blev rädda.”

”Det tog oss nio timmar att flyga hem från Jamaica till England, men det tog bara tre timmar för amerikanerna att ta sig hem.”

”Min fästman och jag hade bokat ett rum med två sängar men blev placerade i ett rum med dubbelsäng. Vi håller er nu ansvariga för att jag blev gravid. Det hade inte hänt om vi fått det rum vi bokat.”

”Det är för mycket spanska människor. Receptionisten talar spanska. Maten är spansk. För mycket utlänningar.”

”Vi tvingades köa utomhus utan luftkonditionering.”

”Det är er plikt som researrangör att upplysa oss om högljudda och stökiga resenärer innan vi reser med er.”

”Jag blev biten av en mygga - ingen sa att de bits.”

"På semestern till Goa upptäckte jag till min förfäran att nästan varje restaurang serverade curry. Jag gillar inte alls kryddstark mat.”



BABOON BUTT

Det är något visst med babianers och mandrillers rumpor när de är kåta. Jag kan bara inte riktigt sätta fingret på det. Men å andra sidan vem skulle vilja det!?!




GRÖNSAKER SOM LIKNAR SAKER

På Seychellerna finns en jättenöt, "Coco de mer", som ser ut som ett arsle. Det är kul! Sedan finns det ju mindre naturliga former av frukt och grönt som inte är ok. Å andra sidan så har dessa "naturliga" former och visst blir det kul att fnissa åt ;)




MATADOR

Ibland känns det som att det finns rättvisa i denna värld!



LIPS

Första gången jag hörde talas om karaokespelet "Lips" var en reklam jag såg på tv. Små obehagliga läppar med ben hoppade omkring bland folk som var på en fest. Samtidigt sjunger läpparna på låten "I get around" vilket fick mig att tro att det var en upplysningsreklam angående herpes!

 - I get around


HELLO HEY

Hello hey, what's your name?
Med singeln Hello hey fick Victoria Silvstedt en superhit som spelades flitigt på radion.
Victoria blev tilldelad en guldplatta för Hello hey.

Varför är Victoria Silvstedt gränsen då undrar ni? Det är faktiskt inte jag som säger så utan det är hon själv. Under en intervju med Kristian Luuk flera år efteråt erkände hon att hennes låt var gränsen. Victoria gick så långt som att i tv be svenska folket om ursäkt för hennes dåliga låt. Med glimten i ögat visade hon att hon inte tog sig själv på så stort allvar. Det här tycker jag förtjänar ett hedersomnämnande på denna hemsida. Att Victoria Silvstedt säger gränsen till sig själv är respekt =)



DAMMSUGAREN VAMPYR

Min dammsugare är en AEG av modellen Vampyr.

Att en dammsugare heter Vampyr är rätt kul i sig, men det är inte därför den hamnar på denna sida.

Det är pga den roliga manualen som min dammsugare nu förevigas på nätet.

Min mormor hade faktiskt en fluffig hund som tyckte om att sugas av.
Alternativ mening: Min mormors hund hade inget emot att hon dammsög dess päls.



DJUR SOM TIPPAR FOTBOLL

Varför tycker massmedia att inslag om djur som tippar fotboll är så kul?

Kvällspressen i Sverige låter lemurerna på Skansen tippa stora mästerskap i fotboll.

Under sommarens fotbolls-VM i Sydafrika uppmärksammades bläckfisken Paul för att han gissade vilka lag som skulle vinna. Han var länge älskad i sitt hemland Tyskland då han tippade Deutschland über alles. Men när det var dags att möta de blivande världsmästarna Spanien så svek han korrekt sitt hemland och blev därefter ett hatobjekt. Fast i Spanien blev han en kändis och älskad av folket där nu istället.

Skansenakvariets Jonas Wahlström gick för övrigt ut i pressen med att Paul troligtvis är en hona. Så jag antar att Paula vore ett bättre namn.

Paul fick även konkurrens av papegojan Mani under detta mästerskap. Men Paul gick segrande ur den duellen.



PUDELMIX

Att blanda pudlar med andra raser är populärt då pudeln sägs ha ett bra lynne. Men det hela har gått överstyr. Åtminstone på namngivningsfronten. Att blanda in antingen poo eller doodle i namnet på en blandras är inte direkt fyndigt. Det värsta exemplet på ett horribelt val av namn är Cockerpoo. Det hela har helt klart gått över gränsen...


Labradoodle, Schnoodle, Cockerpoo


Pomeranian + Pudel + Chihuahua = Pom-poo-wava

Poocock?




PENISMUSSLA

När jag var i en mataffär på Hawaii la ja märke till någonting udda. Nämligen penismusslan. Den kallas King Clam, men titta på den... Penismussla!!!
Penismussla!!!
Penismussla!!!


F**KING LOLLIPOPS 'N' JEEPS

Ordet fuck har snabbt smugit sig in i vårt samhälle sedan MTV och Hollywood tagit mer och mer plats. Inom musiken är det numera inget konstigt att spela låtar på radio där det sjungs fuck och andra fula ord. Men kanske blir det ännu värre när artister istället försöker linda in sin illa dolda sexuella budskap i låtar. Den värsta syndaren av dem alla är i mina ögon R Kelly. Han har sjungit följande bevingade ord om en flicka: -You remind me of my jeep, I wanna take a ride in you.

I wanna take a ride in you!

En mer känd låt är Candy shop av 50 Cent där han sjunger att en flicka kan få slicka hans lollipop. Detta är i samma linje som R Kelly och är absolut över gränsen. Efter dessa två miffon till artister måste jag erkänna att jag tacksamt nog inte är så insatt i den här typen av musik och har därför inte några fler citat att ge er. Men jag lovar er att om ni letar så kommer ni att finna.

50 Cent gör nog bäst i att leta andra flickor än Tyra Banks om han ska ha chansen att få sin lollipop slickad.

Att ordet fuck numera finns i var mans vokabulär och att knappast några ögonbryn rynkas på när det används är fakta. Jag måste säga att jag föredrar hur exempelvis artisterna Amiel och Lily Allen använder ordet fuck framför hur R Kelly och 50 Cent slingrar sig likt paradisormar runt det de egentligen vill säga. Amiel sjunger att hon skrivit -another fucking lovesong och Lilly Allen har en låt med refrängen -fuck you, fuck you very very much. Att dessa två söta damer sjunger fuck bekommer mig inte alls. Men när hiphopparna drar sina sexparalleller kan jag bara sucka och stänga av radion. Att jag hellre lyssnar på gladpop än hiphop har väl framgått vid det här laget men det är ju inte riktigt det som är poängen. Utan poängen är något mer i stil med -Fuck you rappers! =P



!EY SERGIO!



NAPOLEONS VITA (?) HÄST

Jag hade en kompis en gång som var aningen lättlurad. Så jag testade honom en gång på stan när vi var ute och gick. -Vilken färg hade Napoleons vita häst? Varpå han tänker till så det knakar och svarar -Var den svart? Hade jag rätt, hade jag rätt? Något förvånad säger jag -Nej den var vit och låter sedan saken bero.
 
Några månader senare på en fest fick jag för mig att testa honom en gång till. -Vilken färg hade Napoleons svarta häst. Denna gång svarar han. -Äh. Den kan jag. Den var vit.


VEM VILL BLI MILJONÄR




SPORT?
?
Nej. Korrekta termen är motorsport. Michael Schumacher är inte en lika stor sportman som Håkan Mild.

?
Nej. Det är hästen som gör arbetet och du själv utöver inte sport utan hästsport.

?
Nej. Ett spel där feta gubbar med cigarrer kan dominera är inte sport.

?
Nej. Kortspel är inte sport. När jag spelar poker så sportar jag inte.

?
Nej. Biljard är ett spel och inte en sport. Men just i detta fall kanske hundsport.


Äkta sport kräver ordentlig fysisk aktivitet och får gärna involvera en boll =P


ÄCKLIG MAT, ENLIGT MIG

Längre upp på denna sida finns ett inlägg om äcklig mat. När det kommer till min egen smak har jag några absoluta hatobjekt. Nämligen rotselleri, valnötter och lakrits. Bläääh!



BANTA MED MASK

På fullt allvar har det förekommit att det sålts ägg från parasiten binnikemask som bantningsmedel. Masken stjäl nämligen näring från sin värd. Den lever i dina tarmar och kan bli flera meter lång.






CUTE OVERLOAD

Hemsidan Cute Overload är en av min frus och min systers favorithemsidor. Dagligen läggs där in söta bilder av djur från folk över hela världen. Här har jag valt att visa en typisk bild därifrån visandes en sovande valp.
Zzz...

Personligen tycker jag att det visas för många bilder av katter. När de är blöta blir det dock fin komik.
Hsss!

Men nu la jag inte upp det här inlägget för att visa söta bilder. Vad vore gränsen med det? Det dyker dock upp bilder på Cute Overload som är över gränsen.

Vad tycker du själv? Passar tuttbilder på en hemsida om söta djur?



KAKMONSTRETS MARDRÖM




TJUVTITTAT

Här är några roliga bilder från hemsidan tjuvtittat.se :)














ROLIGA SKYLTAR

Ja, jag vet. Många av de senaste posterna jag lagt till har varit med en samling roliga bilder från annan källa. Som ovan. Men jag har i alla fall plockat ut guldkornen och kan därmed presentera the best of the best. Så här följer ett antal komiska skyltar. Dessa bilder publicerades för övrigt på Svenska Dagbladets hemsida.











NÄSTAN SOM GUL SNÖ




SIMHOPP





PMS?

När vi var ute och tränade vår hund fann vi en udda byggnad...


TERRORIST JAVISST



En 18 månader gammal muslimsk baby i USA hade 2012 av någon bisarr anledning fått sitt namn på en "no fly"-list vilket i princip stämplade henne som terrorist. Kalsongbombaren var en kollega till Usama bin Laden men att denna unga dam skulle vara en blöjbombare ter sig osannolikt.


BRUNA GUBBAR

Vi komma, vi komma från Pepparkakeland
och vägen vi vandrat tillsammans hand i hand.
Så bruna, så bruna vi äro alla tre,
korinter till ögon och hattarna på sne’.

Varför hamnar pepparkaksgubbar på denna hemsida? Jo för att någon idiot på radio kommit på att bruna gubbar kan tolkas rasistiskt. Urbota korkat säger jag. Bränn era pepparkakor svarta så kanske moralpolisen skriker ännu högre.

Sedan hörde jag faktiskt en till dumhet på radio apropå jul. Ramaskri i en skola för att Lucia var en ung kille. Varför skapar detta debatt? Självfallet är det historiskt inkorrekt för Lucia var ju en kvinna. Men Lucia i Sverige är ju traditionsenligt blond, och det är nog inte helt rätt det heller då detta helgon kom från Italien. Å tänk om man vill fira Lucia på en pojkskola. Hur i all sin dar skulle man tackla ett sådant dilemma?




FLUFFIG... HUND...




HUNDLEKSAK

En eventuellt onödig produkt?