Kräftdjur
Blötdjur
Grodyngelräka (Triops sp.) från Nordamerika.
Dessa små krabater lever i pölar. De lägger sina ägg och sedan dör de när pölen torkar ut. Kvar lämnar de sina ägg. Förvånasvärt kul små varelser som mycket sällan är stilla. Kanske inte så konstigt då de lever ganska korta liv. Allting måste ju hinnas med innan pölen torkar ut är ju tanken.

Solfjäderhandsräka (Atyopsis moluccensis) från Asien.
Solfjäderhandsräkor saknar klor men har istället filtrerande händer där de fångar allt möjligt som flyter förbi. Därav är det kanske inte så konstigt att de gärna placerar sig nära akvariets pump. De kan även få för sig att spatsera omkring på botten för att leta efter föda. På norska kallas de bananreke.

 Körsbärsräka (Neocaridina heteropoda) från Asien.
Körsbärsräkor är små söta krabater som trivs bäst i grupp. Dessa var de första kräftdjuren vi införskaffade.

Vattenloppa (Daphnia magna) från Europa.
Vattenloppor släpper vi ned till våra fiskar ibland som föda. Egentligen förtjänar dessa varelser ett bättre öde för de är fantastiska små djur som ryckigt simmar omkring och de har en stor personlighet relativt till sin kroppshydda.
Vattenloppa (Daphnia pulex) från Europa.
Äppelsnäcka (Pomacea bridgesii) från Sydamerika.
Denna gigant bland akvariesnäckor har hos oss ännu inte hunnit växa till sig så mycket. Men vi hoppas att de dels ska växa och dels få ungar. Trots att dessa snäckor är hermafroditer behövs det två individer för att avkomma skall bildas.

Posthornssnäcka (Planorbarius corneus) från Europa.
Posthornssnäckor är väldigt bra städgummor och äter förutom alger även dött växtmaterial och fiskavfall. Vi skaffade dessa främst för att hålla nere kväveföroreningar.

Kanelbullesnäcka (Discus sp.) från Europa.
Dessa skivsnäckor är precis vad mången akvarist inte vill se i sitt akvarium. Man får lätt in dem när man planterar nya växter. Men även dessa snäckor är bra städgummor och de fokuserar mest på alger.

Zebrasnäcka (Neritina natalensis) från Afrika.
Dessa snäckor hade vi endast ett dygn då vi efter att vi läst på insett att det var inte den sorten vi behövde som städpatrull. Dessa snäckor är algätare endast och vi har inte mycket alger i våra akvarium. Så vi bytte dom mot posthornssnäckor.