Att par i åttor är en favorithand för mig kommer nog inte som någon nyhet för de flesta av er. Men hur många av er känner till Diaethria clymena? Det är en fjäril som lever i Amazonas. Hanarna har ett mönster på undersidan av sina vingar som ser ut som två åttor. Likt en pokerspelare döljer den dock sin hand och vingarnas översidor är svarta med blå band. Är allt detta sant? Eller bluffar jag?

2022-12-10

Lasse Kongo Open 2022

Guld: Hossein
Silver:  Joel
Brons: Alexander2021-12-11

Lasse Kongo Open 2021

Detta år spelades tekniskt sett LKO två gånger faktiskt. Pga pandemin ställdes evenemanget för första gången in 2020. Men den turneringen hölls sedan online tidigt 2021 istället. Segrare blev då Matte efter heads up  mot Theo. Det var förvånansvärt lyckat då jag funnit en hemsida som, utöver pokern, inkorporerade en utmärkt videochatt. Så även om det inte var samma sak så var det en härlig tillställning trots den sociala distansieringen. Grattis Matte :)

Sedan var det dock dags att lira "på riktigt" igen när Lucia närmade sig.
Deltagare var Calle, Stefan, Michael, Markus, Jesper, Alexander, Peter, Theo, Christoffer, Kalle och Johan.

Markerna på det ena bordet flög frikostigare än det andra det må jag säga. Nu var det inte det bordet jag satt vid så jag har inte full koll där. Men det tycktes mig som att Christoffer bombade hårdast och passade på att leka bartender mellan sina inköp. Jag noterade även att Stefan och Michael byggde stora markerstaplar. Vid mitt bord så var det knussligare men förste man att göra en rebuy var Johan, efter att ha försökt bluffa någon gång för mycket. Kalle sög åt sig marker ett tag men det räckte inte länge. Jesper var säker och saktfärdig medan han lärde sig spelet. När vi sedan slog ihop borden tror jag de flesta markerna var hos Michael, Stefan och mig själv. Dock inga enorma skillnader i folks markerstaplar initiellt.

En stund efter middagen så kvarstod jag själv, Stefan, Jesper, Markus och Michael. Jesper kan stoltsera med att debuten landade på en femte plats. Väl nere på fyra man lirade vi länge och väl. Stefan "borde" åkt ut några gånger om, speciellt när han hade A5 mot Michaels A6, men turen står den djärve bi. Markus träffade triss i tior gång på gång och det höll honom kvar länge i turneringen. Jag lyckades få Stefan att gå all in efter att jag träffat min stege, men återigen lyckades Stefan landa det perfekta kortet efter visade händer. Michael hämtade sig aldrig efter sin bittra förlust på river med A6, men till skillnad från mig så hängde han kvar en stund efter bad beat mot Stefan. Så väl heads up, mycket imponerande, stod nybörjaren och debutanten Markus, mot Stefan som ridit turen, likt en sann pokerentusiast självklart bör göra, hela vägen till final. Att någon som spelat så lite poker som Stefan sedan tar sin andra seger i julpokern är fantastiskt bra gjort. Man måste ha turen med sig och det är därför jag älskar poker, då alla har chansen att prestera. I de två absolut största pottarna jag spelade denna gång var jag favorit och hade fått Markus respektive Stefan att göra precis som jag ville. Men finalisterna hade helt enkelt mer tur än värden denna gång. Grattis Stefan :)2019-12-14

Lasse Kongo Open 2019

Guld: Kristian
Silver:  Peter
Brons: Calle2018-12-02

Lasse Kongo Open 2018

Deltagare: Calle, Erik, Peter, Theo, Richard, Stefan, Karlis

Guld: Stefan
Silver:  Richard
Brons: Calle
2017-12-16

Lasse Kongo Open 2017

Deltagare: Calle, Matte, Erik, Peter, Theo, Johan, Richard, Henry, Binne, Teddy

Guld: Matte
Silver:  Erik
Brons: Henry2016-12-11

Lasse Kongo Open 2016

Vinnare blev debutanten Theo. Karlis stark tvåa. Kristian återigen trea. Andra deltagare var Richard, Erik, Peter och Teddy. Själv hade jag legat bra till om Karlis inte dragit ut min färg med en kåk på river. Jag får vara nöjd med att jag höjde med bästa handen flera gånger om, för att sedan lägga mig när jag insåg att jag var slagen. Richard var för övrigt den enda nyktra, och blev (därför?) också förste man att lämna turneringen. Grattis Theo till titeln :)


2015-12-13

Slöblogg sent omsider...
Lasse Kongo Open 2015 :)2015-10-24

Andra upplagan av den årliga gäddfisketävlingen Gäddslem gästades av Karlis och Erik. Då pappas båt sjönk nyligen så var utrymmet för deltagare begränsat. Nästa år har vi nog flera båtar igen. Goda odds fanns att rista in sitt namn på pokalen detta år alltså!

Fisket var ganska trögt så vi pausade för tidig korvgrillning. Första gäddan upp i båt kom från Erik och vägde 3.2 kg. Många timmar utan napp senare så sa jag att nu känns det som att vi får fisk snart. Mycket riktigt tog det mig bara några kast. Vi fick alla gäddor sista timmen innan vi summerade dagen. Eriks gädda höll hela vägen till pokalen.PS. På kvällen lirade vi två omgångar poker. En seger till mig och en till Karlis. Erik vann ju fisket så det var väl rättvist kan tyckas :)

2015-07-24

Med morötter som fiske, poker och fest lyckades jag locka ned Adam från Övik. Därmed tror jag bestämt detta blogginlägg får hamna på båda bloggarna. Hur som helst, så var kronologin följande. Först grillade vi och spelade poker. Sedan fiskade vi. Därefter firade vi Christoffers födelsedag. Allt detta var bra tajmat då Lisa var i Göteborg över helgen. När katten är borta...På fredagen så var det alltså grillning och poker som gällde. Gäster var Adam, Erik, Johan och Alve. Rent resultatmässigt var Adam kung, då han vann bägge våra turneringar. Erik, som kom tvåa i första turneringen, var lite frustrerad då Adam vann fyra all ins i rad mot honom. Turen står den djärve bi brukar det ju heta. I andra turneringen så kom jag tvåa.
     Men kvällens hand var nog en all in preflop mellan Johan (KK) och mig själv (77). Det låter kanske inte så spektakulärt, men det var ta mig tusan minnesvärt. Jag kände på mig att det var lugnt. Just orden det är lugnt yttrade jag redan innan floppen. Sedan efter floppen. Sedan efter turn. På river så var det just så. Lugnt. Ty alla tre gatorna hjälpte mig att bygga en stege. Johan började prata gamla bad beats medan han skakade på huvudet. Själv kunde jag inte låta bli att le. Ibland har man det på känn.
     Det spelades också en del bordshockey. Detta nostalgiska nöje passade bra då vi körde turneringsformat i pokern. Det syntes att Alve hade bra koll och han var förmodligen bäst av oss. Desto mer kunde jag jubla när han i sudden death mot mig gjorde självmål från min planhalva. Underdog wins again. För övrigt så fick Johan revansch mot mig när han och jag möttes i hockey. Jag antar att Adam besegrade Erik, för strax innan vi skulle avrunda kvällen så ville Erik desperat dra igång playstation. För att som han sa, även han ville vinna något. Bättre lycka nästa gång mannen.Dagen efter så åkte jag och Adam ut till landet för att fiska. Jag drog några gäddor men tyvärr så krokade Adam bara sjögräs. Det skönaste var när jag deklarerade att jag skulle göra tre sista kast. 1... 2... 3... och där small det! På sista kastet satt en gädda. Det var norr om Birka och det började blåsa upp ordentligt. Så vi skumpade hem i motvinden och började förbereda oss inför kvällens fest.

Christoffer fyllde år och hade partaj hemma hos sig i stan. Vi gav födelsedagsbarnet en prinsesstårta med isfacklor, samt en broderad ("Christoffer" i guld) handduk som han själv förmodligen glömt på mitt land för ungefär 15 år sedan. Därefter så gick vi ut på stan. Till Christoffers favoritställe Soap Bar.2015-07-10

Det blidde lite poker när Richard, Teddy och Erik gästade landet. Erik satsade tidigt allt han hade med stegdrag, varpå jag synade med två par. Till slut vann jag turneringen heads up mot Richard. Detta betyder att Richard avancerar i maratontabellen men tappar i "heads up"-tabellen. Efteråt blev det politiker-humor-DJ-spel. Som Jimmy Åkesson sade -Kladda inte ditt kladdiga kladd!

 Kladdigt kladd?

Apropå kladdigt kladd så har jag haft mindre roligt då jag för första gången fått uppleva "roadkill". Jag körde först över en grävling och sedan en hare. Inget av djuren dog direkt heller. Hur jag än vrider och vänder på det, så fanns det inget jag kunde gjort annorlunda. Trist :(

2014-12-07

Lasse Kongo Open 2014 innebar 10-årsjubileum för julpokern och gästades av Jimmy, Greken, Johan, Richard, Edward och Karlis. Tidigare mästaren Erik rapporterade på morgonen in att han tyvärr fått feber, annars hade vi blivit det i min åsikt perfekta numret åtta runt pokerbordet. Förra året var vi ju hela 16 personer så då blev det ju två "perfekta" bord. Kanske blev vi så få i år för att jag tidigarelade turneringen jämfört med tidigare år. Förmodligen blir nästa års julpoker traditionsenligt förlagd till Luciahelgen. Men folket som kom, var i alla fall alldeles förträffligt folk måste jag säga. Jag lyckades övertala Greken dagen innan pokern, så den vanligtvis kortskygge mannen var äntligen på plats igen. Jimmy slog sig som debutant in i leken med dunder och brak. Johan visade sin nuna igen för första gången på över ett år efter födseln av hans tvillingar. Tillsammans med gamla favoriterna Edward, Richard och Karlis var vi ett riktigt stabilt gäng.

Man skulle kunna skriva om många av de händer som spelades under turneringen. Men denna gång nöjer jag mig med att berätta om den allra sista handen. Den handen var absolut den mäktigaste sluthanden i julpokerns tioåriga historia. Det blev t.o.m. så att denna gång behövdes ingen heads up för att kora en vinnare. Jag måste säga att jag kände mig ganska kaxig när jag tittade på mina kort. Ett ess och en kung i klöver. Det blev tämligen snabbt så att jag reraisa all in. Dubbel blixtsyn av Jimmy och Greken bådade dock inte gott för mig. Mycket riktigt visade Jimmy upp den bästa handen med sina KK. Greken kontrade med QQ. Tre alldeles förträffliga händer i slutet av en turnering.Med hjälp av oddskalkylator räknade jag i efterhand ut att Jimmy i det läget hade 53 % chans att vinna handen. Själv hade jag 29 % och Greken hade 17 %. Alla hade vi för övrigt mellan 20-30 tusen i marker och big blind låg på 1000. Vid närmare granskning visade det sig att jag ledde i marker, knappt före Jimmy, i sin tur knappt före Greken. Då förstår ni alla att esset kom på bordet. Det allra första kortet som föll på floppen var spader ess. Därmed kastades oddsen om till min favör. Efter floppen hade jag 87 % chans att inte bara vinna handen, utan hela turneringen. Stackars Jimmy föll i och med detta till ynka 4 % från sina tidigare 53 %. Greken hade i alla fall två damer att hoppas på så han hade 8 %, dubbelt så bra chans som Jimmy. Inga fler höga kort kom dock och därmed vann jag årets Lasse Kongo Open. Då Jimmy hade fler marker än Greken blev han tvåa. Jag vill säga grattis till debutanten Jimmy och till den ofrivillige pokerspelaren Greken för fina insatser. Jag vill även passa på att tacka spader ess, som så lägligt föll til bordsduken, samt alla andra deltagare för en trevlig afton. Vi ses nästa år igen!Utöver de traditionsenliga majskärnorna, även känt som fenomenet "popcornpott", passade jag i år på att bjuda på lyxig toast med äkta Kalixlöjrom. Inte den där falska löjrommen som det tidigare i år avslöjades att Café Opera serverar, utan äkta vara jajamensan. Inget är gott nog för mina vänner inte. God jul allesammans!

2014-07-25

För andra gången spelades den stora Omaha-turneringen Roland Garros. Precis som 2009 var det ordentlig sommarvärme. Då några blev sjuka så begränsades spelarlistan denna gång till Calle, Erik, Kristian, Richard och Karlis.

Karlis gick länge väldigt bra och visade gång på gång upp fina händer, ofta med ett antal tior involverade, inklusive ett fyrtal. Kristian och Richard kämpade väl, men i slutändan räckte de inte riktigt till. Jag själv och Erik läckte en del marker i början men vi båda lyckades vända trenden. Efter att Erik tagit bronset så ledde Karlis inför heads up med mig. Men efter en stor hand, där jag stal ett kapitel ur Karlis bok och fann en massa tior, så tog jag över greppet. Karlis spelade bra poker denna afton men han fick nöja sig med en silvermedalj.Efter avslutad poker så spelade vi (det politiskt inkorrekt namngivna kortspelet) "Neger och President". Eller som vi valde att kalla det, "Gudryn Schyman och Vladimir Putin". Vice president döpte vi om till Sarah Palin.

2014-03-08

För första gången någonsin stod Erik som värd för vårt home game. Jag vill här passa på att tacka kvällens värd för en trevlig kväll och för hans kluriga music quiz. Det vill säkert de andra gästerna (Zack, Mackan och Greken) göra de med. Efter att Erik laddat ned en pokerklocka till sin mobil så körde vi två turneringar. Jag var het i kväll och betvingade först Erik och sedan Mackan heads up. Passande nog, i aftonens allra sista hand, så fick jag AA. Inte mycket att göra för Mackan där. 2013-12-15

Lasse Kongo Open 2013 gästades av Erik, Matte, Mackan, Karlis, Björn, Binne, Hampus, MP, Patrik, Nicke, Alve, Zack, Richard, Henry och Edward. Tangerat rekord i antal deltagare betydde två bord med åtta man på varje. Tyvärr saknades gamla mästarna Johan och K-Lo. Då Johan nyligen fått par i spädbarn var detta förståeligt. K-Lo körde med sin vanliga ursäkt att han behövde köpa julklappar. Men startfältet var nog ändå det starkaste någonsin. Speciellt de lite yngre förmågorna, årgång 1983, utmärkte sig i årets julturnering. Två av dessa pojkar tog medalj.Här så en kort sammanfattning av några själar från det bord där jag satt. Mackan tog det ganska varligt och visade upp fyrtal i ess. Henry tog god tid på sig inför varje beslut och detta tog honom hela vägen till en femte plats i år. Richard föll på mållinjen i kvalet, precis innan finalbordet. Men kanske den största story'n är den som aldrig fick berättas. Edward hade brutalt mycket marker inför finalbordet. Men han blev tvungen att gå hem i förtid. Om han bara hade kunnat stanna någon timma extra så kunde slutresultatet ha blivit väldigt annorlunda. Som det ser ut nu istället så rasar Edward oförtjänt på rankingen. Edward, som är ett stort fan av serien Futurama, kan blicka tillbaka i "what if"-maskinen och drömma om vad som kunde ha blivit hans stora triumf.När det vankades spel om guld, silver och brons så var markerstaplarna nästan jämnstora. Jag själv, unge herr Binne och unge herr Hampus hade alla ca 65.000-70.000 i marker. Efter en stund tog jag en kort paus för att gå på toa. När jag kom ut hade Hampus tagit en stor del av Binnes marker. Strax därpå höjer jag med min kung på knappen, varpå Binne går all in och Hampus synar. Här kommer mitt eget "what if"-ögonblick. Jag hade kunnat ta chansen där och då. Kungen hade vunnit potten åt mig. Men jag valde att lägga mig. Istället kunde Hampus inleda heads up i markeröverläge 2-1. En floppad stege mot ett floppat top pair senare så hade vi en ny mästare. Grattis till Hampus!

21-09-2013

Höstens första poker lockade mången man. Gäster ikväll var Erik, Kristian, Karlis, Ismail, Matte, Mackan, Alve, Binne, Patrik, MP, Borg och Zack. När man räknar bort Ismail, som endast observerade spelet, så var vi ändå 12 spelare. Så många har vi aldrig varit i ett cash game förut. Så vi delade upp oss i 2 spel på det stora biljardbordet. Ett "dealer's choice"-bord och ett rent Texasbord. Fast på samma bord då.Innan själva pokern spelades det biljard, bordshockey och buzz. Med så många gäster kan jag omöjligen redogöra för alla resultat, men det är ju inte så viktigt ändå. Självklart var det även musik quiz under pokerspelandets gång. I sedvanlig ordning dominerade Erik. Särskilt imponerande var nöten han knäckte redan på tredje låten enligt nedan. Vem ska bort och varför?

1. The Doors - Alabama song
2. Thin Lizzy - The boys are back in town
3. Dubliners - Seven drunken nights
4. Metallica - Unforgiven IIPokern gick för mig sådär. Enda större handen var mot Matte och där drog jag kortaste strået. Matte hävdade att hans Axs (ess + litet kort, i samma färg, för er som undrade över Axs) nog var favorit mot mitt top pair. Nu i efterhand gjorde jag matten Matte, och nej, din hand var i underläge. Fördel mig 55% mot dina 45%. Så jag kan väl kalla det bad beat då ;)

Enda bra handen jag blev tilldelad ikväll var KK. Men på floppen ATT var det den kanske lättaste läggningen jag gjort med par i kungar. Annars var det riktigt tunt på kortfronten. Jag floppade triss i fyror med A4 mot Karlis. Bättre hand än så tror jag faktiskt inte att jag hade denna gång.

Alve blev den stora vinnaren ikväll. Förutom at han faktiskt spelade bra, så kanske det hade att göra med att han var nykter. Även Matte var nykter och var kvällens näst största vinnare. Andra som gick plus var Binne och Patrik. Även dessa två herrar nyktra. Vi andra, som drack en hel del öl, fick se våra markerstaplar krympa. Om jag inte misstar mig var det bara MP som simmade mot strömmen och gick minus trots nykterhet. Men hela 11 av 12 man följde alltså mönstret att tur i öl betydde otur i spel. Som Lisa sa när jag visade henne mönstret -Det slår ju ett slag för den ekonomiska fördelen av att vara "designated driver".


Så var den riktiga pokerpremiären i nya huset då avklarad. Tack för en trevlig afton gubbar. Om inte annat så ses vi väl till den stora julturneringen. Men förhoppningsvis hinner vi lira lite mer innan dess. I tabellerna händer följande. Alve och Patrik gör entré i maratontabellen, där även Matte tar ett skutt uppåt på stegen. MP tappar silverplatsen i poäng per pokerkväll till Edward. Simma lugnt allihopa så syns vi snart igen :)

06-07-2013

Det blev ingen lång tid på tronen för Edward. Han är numera skuldsatt till mig efter helgens poker ute på landet. Kungakronan sitter åter på mitt huvud. Skönt. Utöver en detronifierad Edward så hade jag äran att få spela med mäster Erik, herr Johan och pastor Karlis. För andra cash game'et i rad var det endast jag själv som gick plus. Jag har varit en synnerligen dålig värd ur det perspektivet. En hand jag var speciellt stolt över var när jag med 53 synade ned Edward med endast en träffad trea på river.

Innan vi körde cash game hann vi även spela en turnering, som vanns av Karlis. Jag själv slutade tvåa. Edward åkte ut så tidigt så vi lät han köpa in sig igen trots att det inte var rebuy. Men han åkte ut ännu en gång strax därpå. Som brukligt fick han då agera dealer resten av omgången. Här nedan syns en bild av Johan och Edward, i en stor hand där bägge träffat par i damer. Av någon anledning tyckte jag det var en bra idé just då att medvetet ta en dålig bild, så ja, ni ser ju min fulländade kamerateknik ;)Ännu hägrar den äkta pokerpremiären i mitt nya hus i Täby. Jag har redan gjort ny musikfrågesport, köpt nya kortlekar och dessutom skurit till en bordsanpassad pokerduk av konstgräsmatta. Skamligt nog har jag dock inte hunnit gravera Johans namn på "Lasse Kongo Open"-bucklan. Förmodligen får vi väl till denna premiär tidigt i höst, när alla lugnt kan sätta sig ned runt bordet och jämföra solbrännor. För att sedan vilt bomba den gröna duken och skåla för goa gubbars vänskap. Jag kan knappt vänta! :)

11-05-2013

Första pokern i nya huset ägde rum under Edwards svensexa. Som en del av den 10-kamp jag styrt upp fanns såklart poker som gren. Det blev en turbo texasturnering som självfallet Edward vann före mig. Allt annat hade varit ologiskt. Som en effekt av detta puttar Edward även ned mig från förstaplatsen på PPP-rankingen. De andra goa gubbarna på plats vid detta (tillfälliga?) tronskifte var Calle P, Teddy, Ismail, Grek och Erik.16-12-2012

För åttonde året i rad, och för sista gången på Kungsholmen, så spelades Lasse Kongo Open. Årets jultomtar var Johan, K-Lo, Karlis, Erik, Matte, Olsson, Claes, Micke, Jakob, Nicke, Per och Mackan. Let's shuffle up and deal ho ho ho! :)

Pokern denna gång blev för mig personligen ett riktigt antiklimax. De tre gånger jag var all in hade jag coin flips, och jag förlorade samtliga. Det är den mörka sidan av turneringspoker. Om korten vill sig så måste slumpen råda. Den enda egentligt intressanta handen jag spelade var mot Jakob. Innan jag går in på den handen vill jag bara kort nämna att jag nyss sett Jakob träffa triss på flopp i en hand mot Olsson. Det vägde in i mitt beslut. Men hur som helst så floppade jag stegen med JT. Plus ett färgstegedrag! Då Jakob visar vilja att höja synar jag bara på flopp. På turn faller en kung och Jakob höjer igen. Efter att ha plågats en stund väljer jag att lägga min hand. Jag grundade mitt beslut på att jag trodde Jakob fått ihop en kåk. I slutändan visade det sig vara en dålig läggning eftersom Jakob bara hade tvåpar. Men där fick jag ju i alla fall spela lite poker :)

Vid bord #2 satt folket och tittade på medan bröderna Erbom bombade duken gång på gång. Per, Erik, Micke, K-Lo och Mackan fick tålmodigt vänta in sina chanser. Den tålmodigaste av dem alla, en riktig tjuren Ferdinand, var inte så oväntat K-Lo. Detta räckte så långt som till en andra plats i hela turneringen. Nu undrar Tomtefar. Hur kan du ha ett så fint facit just vid julpokern? Du måste ha varit ett väldigt snällt barn år efter år ;)Vid bord #1 så gick det stadigt framåt för Johan och Karlis. Båda skulle senare placera sig på medaljplatser. Mest imponerande var Johan som aldrig var riktigt illa ute på vägen dit. Dock var han väldigt nära att göra en horribel syn med endast knekt hög när jag gått all in med topp två par på floppen 76x. Tur för dig Johan, och synd för mig, att din äventyrslusta mattades av där i sista sekund.

Till slut fick Karlis ge sig och heads up skulle stå mellan Johan och K-Lo. Samma mannar som möttes heads up i julpokern 2007. Då med K-Lo som segrare. Nu, fem år senare, var det dock Johan som drog längsta strået, när hans AQ höll mot K-Lo's AJ. Grattis Johan till segern och din första stora titel :D19-11-2012

"Turn, turn,
turn, turn
Turn, turn, turn
And if we turn, turn, turn, turn
Then we might learn
Learn to turn"
-TravisDet var en period ikväll då jag tycktes träffa par på turn hela tiden. Det hände bland annat tre händer i rad. Sug på den statistiken. Detta hjälpte mig att vända från att vara short stack mot Jonas och Erik till att slutligen vinna heads up mot Jonas. Det ger för övrigt Jonas en man mot man statistik på 0 vinster av 6 möjliga. Dags att ta första segern snart mannen.

Lisa var bortrest så självfallet skulle det bli poker. Måhända lite taskig uppslutning. Men desto mer öl och whiskey till oss andra. Får se om vi hinner med en poker till innan Lasse Kongo Open. Vem vet. Om inte så ses vi till den stora finalen i december. Ha det gött!

24-09-2012

Kanske var det det starkaste bordet på länge. Giganter som Olsson, Matte, Mackan och Erik gästade. Lyckligast av dem alla, när krutröken lagt sig, var Olsson. Efter ett totalt inköp på en lax gick han -17 kronor. Som ni ser på bilden här nedan så spelade jag skjortan av Olsson. De andra tre fick traska hem i tjära och fjäder för några pengar hade de inte kvar. Att endast en person går plus i ett cash game har nog inte hänt förut. En riktig härlig pokerkväll var det. Spelet blev ganska löst då jag bjöd på både öl och whiskey. Både Mackan och Olsson lovade tidigt att spela slaskigt men vi får nog säga att det nog bara var Olsson som riktigt levde upp till detta. Tillsammans med Erik var Mackan den som spelade mest tight. Matte gick tidigt bra på gammalt gott och slaskigt vis. Olsson försökte bluffa mig gång på gång utan att lyckas. Både när jag hade stålet och när jag inte hade det så höjde jag ofta tillbaka mot honom.

En gigantisk pott preflop resulterade i att Matte, som var först med att höja, fick fyrtal i damer. Just fyrtal i damer har vi nu sett vid minst tre tillfällen, så man börjar undra om damerna inte är lite magiska. För övrigt gulade jag Mackan med just par i damer mot slutet av kvällen. Att Mackan var trigger happy var tydligt så jag synade endast preflop. Mycket riktigt gick Mackan all in med vad som visade sig vara par i sjuor, som jag då synade. Då jag spelat handen lurigt hade jag hoppats på lite extra action från Matte men han la till slut sin hand efter att ha funderat på att syna Mackan.

Avslutningsvis vill jag uppmana er alla att nappa de få gånger jag kommer anordna pokerkväll här igen. Nästa år flyttar jag till Täby och då blir pokerkvällarna nog inte lika frekventa. Vi har gått all in och köpt en villa i Hägernäs som ligger i norra Täby. Självfallet skall ett manligt spelrum inrättas och det blir pokerpremiär där någon gång nästa år. Dessförinnan kommer jag dock anordna den stora julpokern för åttonde året i rad. Det blir sannolikt den sista pokerkvällen på Garvargatan. Vi har spelat här sedan 2005. Nästa år blir starten på en ny era och Slånbärsvägen tar över. Det kommer även att bli så att jag får outsourca pokerkvällarna lite mer. Exempelvis Mackan och Erik bor ju centralt. Låt oss alla spela i många långa år, och med det sagt, så hälsar jag er redan nu välkomna till mitt nya hem. Så fort vi putsat lite på det först bara ;)


19-09-2012

He fled the scene of the crime. Gäster ikväll var Binne, MP, Johannes, Johan, Udden och Mackan. Johannes dominerade totalt och plussade dryga laxen. Så fort han tagit alla pengar valde han att köpa ut sig. Klockan var endast nio. Hit and run och pokerkvällen fick ett hastigt slut. Inte sådär jättesnyggt gjort av Johannes men självklart hade han all rätt att göra så. En gång är ingen gång Johannnes, men låt helst inte detta bli en vana. Med det sagt, så vill jag dock gratulera Johannes till den stora vinsten.Annars var kvällens kanske lustigaste hand när Mackan gick all in med T2s mot Johannes QQ. Mackan trodde han hade färg, men ack icke ty hans kort var ruter när hela floppen var hjärter. Johannes gör en lite märklig syn med sina svarta damer. Man får väl anta att han hoppades på att Mackan satt på hjärter ess endast. I en sådan teoretisk drömsituation hade det varit en coin flip för övrigt. Men det blev nu en fantastiskt bra syn så som korten låg. Mackan inledde kvällen med att påpeka att han inte hade några linser. Dessa linser hade nog behövts i denna hand ;)På siståne har jag smugit in en hel del fiske i pokerbloggen. Nu är det slut på det, ty fisket har fått sin alldeles egna blogg. Klicka på bilden nedan för att ta en titt på Calles fiskeblogg :)PS. Apropå ranking
Jag lekte med idén att öka antalet spelade pokerkvällar från 5 till 10, apropå att man skulle synas i PPP-statstiken, men detta påfynd har jag nu redan strukit då information gick förlorad och eventuella udda snittvärden ändå justeras med tiden. Dessutom har jag nu lagt in mer statistik för man mot man, inklusive de personer som spelat ytterst få heads up dueller, vilket blir till trevlig läsning för Mackan som nu leder denna tabell med sin superba vinstprocent på 100.


17-08-2012

Augustipoker med grabbarna med sedvanligt dealer's choice cash game. Vinnare ikväll blev MP, Erik och Greken. Medan jag själv, Johan och Binne fick däng. Jag gick för storvinsten när jag sa all in mot MP med draget. Men det kom inga ruter i denna kvällens största hand tyvärr. Därmed blev MP den stora vinnaren (3.5x insatsen) och jag den stora förloraren (-1 inköp) ikväll. Små marginaler ibland. Nu är MP ruskigt nära mig i tabelltoppen för poäng per pokerkväll. Med sin fjärde storvinst lägger han sig bredvid giganter som Olsson och Mackan i antal vunna 
cashgame.Som hundägare förbehåller man sig rätten att då och då visa bilder av sin hund. Så här har ni Nemo med en tomat på nosen, lite som en clownnäsa. Nemo är ju även en känd clownfisk. Någon koppling till poker finns här inte. Låt oss istället koncentrera oss på kvällen sjukaste hand där jag hade AA mot Johans KK. Först höjde den ständigt aktive MP varpå jag också höjde. Det märktes att Johan var sugen på att spela och det låg ju i mitt intresse att uppmuntra detta. Så direkt efter att jag höjt vinkade jag till Johan och sa -bye bye! i hopp om att han skulle höja en tredje gång. Johan skrattade åt min vink och planenligt så höjde även han. I detta läge valde MP att lägga sig. Att Johan satt på KK började kännas sannolikt. So same procedure as last year, som grevinnan sa till betjänten. Jag gick all in och vinkade bye bye igen. Johan tog betet. Vi valde att lägga brädan tre gånger, varav jag vann två. Det var sättet som Johan vann sin tredjedels pott på som var helt otroligt. Som ni ser nedan så floppade jag triss och Johan var då död till runner runner kungar. Vi snackar inte ens procent här, utan promille, men baske mig så var det precis det som hände. Runner runner fyrtal i ett läge då man måste få runner runner fyrtal är nog den sjukaste handen jag spelat. Det var en på tusen.Tidigare under dagen spelade jag heads up poker mot Edward. Vi vann varsin match trots att jag dominerade bägge gångerna. Jag tänkte här ta upp en kul hand som fick Edward att tilta. Han hade T8 och höjde med stegdraget på floppen och jag följde med mina T3. Anledningen var att jag sett fel och trodde jag hade T2 och därmed ett litet par. Edward fortsatte bomba hårt men eftersom jag trodde jag fått triss på turn så synade jag ned honom hela vägen. Edwards förvånade och frustrerade ansikte när jag på river erkände att jag trodde jag hade triss var oersättligt. För på river kom ju en trea vilket gav mig par och den bästa handen.04-08-2012

Mer och mer av inläggen här på pokerbloggen har fått spegla min sportfiskerenässans. Men en gnutta poker måste så klart finnas med i ekvationen då detta trots allt är en pokerblogg. En heads up spelades av mig och Erik när vi var ute på landet i helgen. Sent på kvällen, efter fiskafänget, plockade vi fram korten och starkspriten för att duellera. Jag dominerade och tog en ledning 2:1 i marker. Då kom floppen 952 när jag hade 95 och Erik hade 22. Således var det jämnt igen. Jag fortsatte dock att plocka marker och tvingade fram ett möjligt avgörande med mina A9 mot Eriks 77 preflop. Erik överlevde dock även denna gång. I slutändan avgick jag ändå med segern.Apropå fiske då. Eriks och mitt mål var att trolla upp en gös. Något vi aldrig gjort förut. Som ni ser så blev resultatet lyckat. Den tog på en djupgående blå Bomber utanför fyren vid Jungfrulund. Ett drag jag just inhandlat från Tradera för 12 spänn för övrigt. Ett hedersomnämnande även till Eriks gädda, tagen på silvrig Savagear kustwobbler vid Björkö, som var ett nytt minirekord för honom.Inte mycket att göra för mig på floppen ovan, eller vad säger ni? En lustig detalj var att Erik fick sätta hjärtat i halsgropen då han faktiskt la ut en femma till på bordet. Men vi insåg båda snabbt att han klantat sig med brännkortet och därav levde matchen en bra stund till.Häromdagen spelade jag även heads up poker mot Borg. Vi brukar spela biljard (Nineball, niofemman till 21p) och poker (deepstack NL Texas) och det är ofantligt mycket prestige inblandat det må jag lova. Det är extra viktigt att poängtera det blodiga allvaret då jag tog hem segern i bägge discipliner denna gång. Biljarden var riktigt spännande dock, då Borg blandade och gav. Han tog igen, och gick dessutom om, min tidiga monsterledning men i slutändan var det jag som höll nerverna kallast. Borg är en riktig kratta. Med det menar jag inte på biljard, utan att han envisas med att använda spelets omanligaste redskap. Nämligen krattan. Om jag skulle beskriva våra olika spelstilar utan att använda ordet "stöta", så skulle jag säga att jag skjuter och Borg smeker bollen. Ni hör själva vad som låter manligast.

Slutligen måste jag bara nämna att Erik och jag vann två matcher vardera av FIFA12 på PS3 när vi var ute på landet. På så vis har jag i denna text, utöver fiske, fått in essensen av denna hemsida. PPP står för poker, pool och playstation. And don't you forget it!

01-08-2012

Augusti äro kommen. Juli regnade bort. Trots 20 grader utomhus denna kväll hördes pojkarna knorra om att det var kyligt med öppen balkongdörr. De mer eller mindre manliga gästerna ikväll var Erik, Claes, Micke, Binne, Richard och K-Lo. Spelet var dealer's choice cash game. Varav Claes, Micke och Richard tappade sina marker till oss andra. K-Lo vann kvällen knappt före mig själv. Det får räcka så. Ett kort inlägg. Det är ju trots allt sommar.Dagens tips är att kolla på senaste Futurama. Avsnittet "Fun on a bun" där Bender gör kylig mammutkorv på Oktoberfest :)

13-07-2012

Fredagen den 13:e begav vi oss ut till landet för att fiska och spela poker. Gäddorna lyste med sin frånvaro men desto bättre gick det på abborrfronten. Odiskutabla fiskekonungen var Karlis som plockade många matiga borrar. Han lyckades även med konststycket att kroka en löja av misstag. Tredje mannen i båten var Teddy. En båt som för övrigt just handlats in via blocket. En Uttern 4500 med en 40hk Suzuki motor. Jag prutade ned den 30% och sedan var det bara att traila till landet.

Efter fisketuren blev det en turnering i poker. En raritet i dessa tider av ständiga cash game. När en tredje kung föll på river synade jag Karlis all in med min kåk och plockade därmed upp segerchecken. Karlis må vara en mer erfaren sportfiskare än vad jag är men detsamma kan sägas om mig när det gäller poker. Trevligt också att se Teddy vid pokerbordet igen.Efter ynka tre timmars sömn begav jag mig ensam ut med båten igen för en chans till revansch på gäddfronten. Visst blev det gädda. Så Karlis kan få sin löjeveckande löja för jag tog helgens största firre. Men som man säger -There's always a bigger fish. Fler fiskar ska bånkas framöver. Både i nya båten och vid pokerbordet. För den som vill ha spö är det bara att nappa nästa gång grabbarna åker till landet.

27-06-2012

Efter många långa pokerkvällar återvände mannen. Han kom, han såg, han segrade. Inga konstigheter. Som en raket gick han upp minst två placeringar på samtliga rankinglistor. En storstilad comeback helt enkelt. Välkommen hem Olsson :)Kvällens cash game gästades även av Matte, Binne, Patrik, Richard och Alve. Stora vinnaren var alltså Olsson. Jag kom strax därefter och vi cashade båda ungefär två flaskor starksprit. Tyvärr för min del lyckades Olsson skifta denna siffra mer till sin favör, när vi senare lirade heads up efter att alla andra gått. Men mer om det senare. Binne och Richard tjänade ungefär ihop varsin pizza medan resten backade. Matte hade en tung kväll och suckade om att pokern gått dåligt för han länge nu. Gaska upp dig mannen, din tid kommer åter.

En stor del i Mattes fall hade jag själv med några tvåpar. Dels 87 vs KK och dels 52 vs AJ. Kungarna var tung för Matte. När han hade grekhanden gick han all in tom på floppen. En annan kul hand vi spelade all in på flopp var AK vs AK när båda träffat esset. Jag lyckades så när övertyga Matte om att jag hade träffat en triss men det blev en split pot den gången.

Binne och Patrik tjoade friskt all in preflop när båda hade par i tior. I samma hand la Olsson ned AK. Det blev inte så oväntat en split pot. För övrigt hade Olssons AK inte träffat om han hade varit med. Men i en tidigare stor hand så hade faktiskt Olsson dragit ut. Detta vet vi då Binne lite klantigt körde en rabbit hunt. I den handen möttes Olsson och Alve. Binne var dealer. Med KK på hand körde Olsson hårt men fick se ett ess på flop, dit alltså Alve hängt med. Olsson höjde och blev i sin tur höjd av Alve. En lätt fold av Olsson som, precis som jag, antog att Alve hade AQ. Enligt Alves egen utsago senare så hade han AT. Nyfikna Binne tog, till Olssons förtret, reda på att på turn hade det kommit en till kung.

Spelet höll en ganska hög klass och fiskarna lyste med sin frånvaro. Så var det inte på landet häromdagen. Då fångade jag fyra gäddor. Med i båten följde Nemo. Det började spöregna fem minuter efter att jag satt mig i båten men jag gav inte upp för det. Det gällde ju att ge fiskarna spö. Med hjälp av mitt spö.Slutligen ett litet inlägg om när jag och Olsson lirade heads up. Olsson hade card flow och bra träffar så han blev min överman denna gång. Vi spelade två matcher och i den första så spelade korten ut mig. Jag hade K6 mot Olssons 44. Floppen kom K4x. På turn kom en sexa och föranledde våra all in. I match nummer två förtjänade jag ett bättre öde men fick däng även där. Att jag inte blev pank med AK på en AAQ flopp, när Olsson hade AQ, är jag stolt över. Då båda satt på monster så checkades det fram till river. Jag checkraisade river och blev reraisad. Endast en runner runner färg hade kommit in. Jag tar synen och får de dåliga nyheterna. Sedan i allra sista handen lindar jag Olsson runt mitt finger men har oflyt. Med mina AK överbettar jag potten all in på floppen AQJ. Olsson blir lurad och tar synen med JT. Alea jacta est. Stegen kommer och sätter pricken över i:et för Olsson denna kväll. Efteråt kollade vi lite Futurama innan Olsson däckade på min soffa. Sov gott mannen.

19-06-2012

Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Vem bryr sig om vem som vinner i en betydelselös match? Zlatan må ha målat vackert ikväll mot Frankrike, men kriget var ju redan förlorat. Dock vill jag hylla Olof Mellberg, vår stabilaste försvarsrese sedan Patrik Andersson, som gjorde sin sista landskamp. Matchen fick stå på i bakgrunden men det var poker som gällde. Hejaklacken bestod ikväll av Claes, Micke, Johan och Erik.Mestadels var det vanlig Texas som gällde, men under andra halvlek så blev det även Pineapple och Omaha. Mannen i fokus när markerna flög var Johan som synade all in flertalet gånger. En gång mot mig med K7 på en 7xx flop, med två spader på bordet. Då hade jag T8s med 55% vinstchans men det hjälpte föga då inget kort ville falla in. Men framförallt vill jag berätta nu om kvällens hand alla kategorier. Näst sista handen för kvällen var det för övrigt. Johan hade Q8s mot Claes 76s. Båda mannarna floppar färg i klöver, båda med färgstegedrag (!), på floppen AT9. På river sätter dessutom Johan färgstegen, dam hög, för en ny rekordhand här hemma. Lustigt nog var den förra rekordhanden just Claes som visade upp för några år sedan och då var det en färgstege med knekt i topp. Banne mig men jag har för mig att det även den gången handlade om klöver. När pistolröken lagt sig och det var dags att avrunda visade det sig att både Erik och Johan gått 21 kr plus. Den enda som klådde det resultatmässigt var jag själv, medan Claes och Micke gått minus. En mycket trevlig kväll och jag tackar grabbarna för detta. Enda förändringen på rankingen är att Johan går om Richard i maratontabellen.Ni har varit några stycken som undrat över det här med vargincidenten på Kolmården då jag tills väldigt nyligen arbetade där på djurparken. Jag kände både kvinnan som blev dödad och vargarna i fråga. Här nedan kan ni se en bild jag tog när jag var inne hos just dessa vargar. Kvinnan var min kollega och vän. Vi träffades dagligen under några månaders tid och hon var en urgullig och trevlig tjej. Jag kände henne inte jätteväl men tillräckligt för att kunna säga att världen var en bättre plats med henne vid liv. Då hon var ensam med vargarna i slutet kommer vi nog aldrig att få veta vad som egentligen hände. Hela situationen är fruktansvärd men jag lägger ingen skuld på vargarna. Faktum är att jag skulle inte ha några problem att besöka just dessa vargar igen. Jag har drömt om kvinnan alla nätter sedan olyckan, men faktiskt inte om vargarna. Idag skall jag åka tillbaks till Kolmården för att närvara vid en minnesstund för kvinnan. Jag vill beklaga sorgen och även dela den.13-04-2012

Under påsklovet fann man en liten paus ifrån Kolmården som givetvis skulle fyllas med poker. Till cash game ikväll anlände Mackan, Matte, Erik, Johannes och Patrik. Ingen av dessa herrar gick härifrån med ens tresiffriga vinster så då kan ni ju gissa att kvällen var lyckad för min egen del. Främst tack vare kvällens största hand där jag fick Matte att bränna allt sitt krut när jag satt på triss i sexor på floppen K65. Matte höjde från small blind vilket borde indikera styrka, men man vet aldrig med Matte. För övrigt anser jag Mattes oberäknelighet som hans stora trumfkort inom poker. På floppen höjde Matte 50 varpå jag höjde svagt till 125. Detta på grund av att Matte satt på en stor markerstapel och för att han indikerat styrka. KK var såklart en möjlighet men AA var mycket troligare. Det kändes som 50/50 att han hade AA eller absolut ingenting. Oavsett Mattes hand var målet alltså att få honom att gå all in. Ett mål som alltså uppnåddes. I detta läge hade Matte egentligen inte behövt visa sin hand, som var A8, då det stod klart att han var slagen (tekniskt sett hade han 3% vinstchans). Pokeretiketten säger här att Matte hade kunnat slänga sin dolda hand på river och det hade jag inte haft något emot.

Gammeltackor är vi allihopa. Några 30+ grabbar tyckte i alla fall att det var dags att gå hem och lägga sig redan halv tio. Jag hade gärna spelat en timme till men i ärlighetens namn var ju jag ledig dagen efter. Men nog är det ett ålderstecken att inte finna rum för tre timmars poker en vardagkväll under påsken. Ni må säga att ni har mer ansvar gentemot era arbetsgivare och flickvänner nuförtiden men jag tänker ändå reta er lite och lämna er med denna fråga. Kan ni ärligt säga att ni inte själva känner er mer och mer som gammeltackor? ;)Tillbaks nu till själva pokern. Jag väljer att analysera en Omaha-hand där fem spelare var inblandade. Alla vid bordet utom jag. Mackan satt i tidig position när handen spelades. Floppen kom 864 och med fem man i potten satt jag bara och väntade på att någon skulle visa 75xx. Då händer något oväntat och handen inleds med att Mackan höjer potten. En pott som preflop vuxit sig rätt duktigt stor. Tydligen hade ingen stegen så alla la sig. Här hävdar Matte att Mackan aldrig hade spelat så hårt utan stege. Jag håller inte med. Först kan nämnas att Mackan visar 53 men inte de andra två korten. Jag var som ni märkte beredd att sätta pengar på att Mackans mystiska kort var 44. Det är jag fortfarande. Flera faktorer spelar in i min tankeprocess här. Med fyra man bakom sig vore det ovist att höja max, eller för den delen ens höja, med stegen här. En check raise vore bättre. Speciellt då inget färgdrag finns. Ett undantag vore om man har stegen plus någonting mer, så som ett triss. I så fall är det bara att höja och hoppas att någon annan har stegen han med. Detta var dock inte fallet här då vi vet att Mackan hade 53xx.Personligen hade jag inte hurrat över triss i fyror här. Jag hade nog gett upp handen så fort någon höjde. Triss i åttor däremot hade varit intressant. Mackan har dock ett stegdrag, om än inget bra sådant, med sina 53. Om Mackan verkligen hade haft 753x tror jag det fanns en god chans att han lagt sig preflop. Andra faktorer som spelar in är Mackans spel under kvällen, hans markerstapel och även det faktum att han ville ha rankingpoäng. Jag tror Mackan överspelade sin hand något men å andra sidan undvek han på så sätt att eventuellt förlora alla sina marker. Så i slutändan kanske Mackan gjorde rätt ändå. Men jag håller fast vid min read. Du hade triss i fyror mannen! :)

21-03-2010

Skulle det bli en femte raka storseger i cash game för mig? Redan fyra i rad är ju ett svårslaget rekord. Grabbarna som stod i min väg var Mackan, Edward, Richard och Jonas. Vem som vann och vem som förlorade återkommer jag till, men jag tänker inte avslöja sagans slut redan i första stycket.Edward började starkast. Han dubblade upp två gånger om. Andra gången så tog jag smällen med en preflop all in med AK mot Edwards AA. Det gick till så att jag höjde, Edward höjde, jag höjde kraftigt, Edward gick all in och jag synade. Så som Edward spelat hittills var det inte direkt AA jag förväntade mig att se. Hans första uppdubbling var nämligen med 64 mot Richard. Floppen kom 44x och Edward gick till synes omotiverat all in. Richard synade optimistiskt med 22 och hade behövt runner runner tvåor. Innan klockan hade slagit åtta så hade både Jonas och Richard fått köpa in sig igen.

Senare tappade Edward en del marker till Mackan men han låg ändå bäst till vid bordet. Själv åkte jag på trista river-kort flera gånger. När jag hade A så hade Richard T på en ATx flop, men på river fick han tvåpar. Mot Mackan hade jag A88 mot hans J88, bara för att se en J komma på river. Det sura var att jag i bägge dessa händer hade bra koll. Jag höjde när jag hade bästa handen. Men i bägge fallen valde jag, trots visst illamående, att syna deras höjningar på river. Hade jag inte åkt på dessa båda händer hade jag för övrigt knappast hamnat all in med AK mot Edward sedan.

En intressant hand stod mellan mig, Mackan och Richard, där jag höjde med färgdraget på en QQT flop. Båda killarna synar ganska snabbt och jag lägger redan där ned handen. Trodde inte ett ögonblick på att min potentiella färg hade någon potential. Turn är en kung och på river kommer ett ess. Richard höjer på river och tar hem handen på en stege. Mackan lade generöst ned sin QT trots att han träffade floppen ganska bra.

Mackan hade, trots sin misstro mot damer, mot slutet seglat upp i ledning före Edward. Klockan slog halv tio och både han och Richard lade ned. Kvar satt jag med Jonas och Edward. Båda för tillfället ytterst trigger happy cowboys. Vi var som den onde, den gode och den fule. Vem som var vem låter vi förbli osagt.I näst sista handen för kvällen så höjer jag med A6, varpå Edward går all in. Efter ett tag viker jag upp mitt ess, varpå Edward flinar och visar en kung. Jag lirkar fram att han har KQ, KK eller AK vilket han medger. Efter mycket om och men går jag på min read att det handlar om KQ. Potten var riktigt stor så jag velar lite, men synar till slut. Tack vare den synen vinner Mackan kvällens homegame, då ingen av oss kvarvarande faktiskt längre kunde gå om hans vinst. I sista handen går Edward all in (med ca 80 big blind) preflop utan att kolla på korten. Jonas gör likadant (med ca 30 big blind). Jag tittar på mitt första kort, som är en dam, och synar jag med. Man kan lugnt säga att det såg bra ut. Jonas drar dock ut och får ungefär halva potten. På kvällens två sista händer gick Edward således från chipleader till pank.Stora vinnaren monetärt blev alltså Mackan, men det är Richard som avancerar mest på rankingen efter denna pokerkväll. Jag själv gick lite plus, medan den onde och den fule gick minus. 

10-03-2012

Kanske hade poker på en lördag lockat mer folk om det inte hade varit för den svenska melodifestivalen. Ingen vågade erkänna detta men jag vet att ni finns där ute och ni får leva med detta på era samveten. Riktiga män som Borg, Johan, Binne och Patrik kom dock hit för ett dealer's choice cash game. Dock kan riktiga karlakarlar även de unna sig en mindre manlig drink ibland så jag bjöd på mojitos. Varpå de flesta av oss sedan vred på sig lite obekvämt och harklade sig medan man öppnade en öl och sedan rapade likt en äkta viking.I själva pokern tog jag hjälp av KQ för att bonka Patrik, 74s för att gula Binne och 97 för att kånka Johan. Mot Patrik träffade jag bästa stegen på turn när hans AA blev en triss. Mot Binne var det en flip mot hans top pair. Mot Johan var det min ultimata stege mot hans tvåpar i Omaha. I samtliga händer var det jag som var the aggressor. Endast Borg undkom min hammare denna dag och han slutade därmed lite plus. Binne och Johan blev kvällens bloddonatorer. Patrik såg först ut som att ha blivit den stora vinnaren ikväll men i slutändan visade det sig att jag hade tagit hem några ynka kronor mer än honom. Det var ingen stor omsättning ikväll, kanske till och med rekordlåg, sett till slutresultatet. Jag slaskade dock en hel del så markerna hoppade runt på bordet rätt friskt under spelets gång. Jag dubblade faktiskt upp både Binne och Johan innan jag tog tillbaks allt och mer därtill från just dessa herrar.

Jag tackar mina gäster för en trevlig kväll. Förhoppningsvis hinner jag styra upp ännu en pokerafton innan jag börjar mitt nya jobb på Kolmårdens Djurpark i slutet av månaden. Som avrundning på detta blogginlägg kommer här en bild av en giraff därifrån. Antingen är den hungrig, retsam eller så kanske den härmar Henke Larssons målgest från hans tidiga dagar i Skottland.15-02-2012

Det blev att ta fram stora bordet då vi blev hela åtta man här ikväll.
Spelet var cashgame dealer's choice (Texas, Pineapple & Omaha). Gäster var Erik, Mackan, Matte, Jon, Alve, MP och Borg. Här nedan har jag gjort ett litet collage för att föreviga våra broderliga kväll. Vem som föreställer vem kan ni nog lista ut själva.Debutanten Alve visade var skåpet skulla stå när han i sin blott andra hand här hemma någonsin går all in. Matte synar motvilligt och dubblar därmed upp Alve som satt på triss i nior. Att dubbla sin insats redan i hand nummer två måste vara ett nytt rekord. Det var en bra början för Alve kan man lugnt säga. Senare under kvällen åkte han på klassikern KK vs AA och blev av med en hel del marker. Alve slutade trots det på plus. I samma hand la jag för övrigt QQQ i small blind preflop. Notera att vi spelade pineapple alltså. Sjukt nog kom sista damen på floppen. Men att de tre högsta paren alla var med i handen var ju helt galet.

Borg kan man säga tappade sin tajta image när han blev all in preflop mot Matte med 55 vs 77. Därmed var Matte tillbaka i leken. Men efter att ha synat mig all in med ett färgdrag och ett par så slutade kvällen på minus för Matte. Han hade på floppen i den handen 85s mot mitt top pair 9x. Jag erbjöd grabbarna vid bordet att betala mig en femma för att få se mitt andra kort men ingen valde att göra så. Så här i efterhand kan jag avslöja att jag hade 92 offsuit. Nyckeln här ligger ju in att det var jag som gick all in, men Matte gör en bra syn och har faktiskt 51% vinstchans i det läget.

I kvällens sista hand mötte jag MP i omaha. Ingen bra kombo då han är specialist i det spelet och jag själv inte ens gillar det. På floppen träffar jag dock mellantrissen. Ett färgdrag ligger ute och hotar. Jag har min triss men ingen som helst backup i de andra korten, så jag synar endast när MP höjer på floppen. På turn kommer endast ett hålstegdrag och jag väljer att gå all in efter att MP åter höjt. Efter en analytisk monolog från MP så märktes det vilken koll han har. Motvilligt synar han dock då potten blivit riktigt stor. Han har AA och stegdrag, men inget färgdrag. Jag gav MP chansen till att lägga ut river tre gånger. I slutändan tog jag hem 2/3 av kvällens största pott.Frågesport, i framförallt ämnet musik, har blivit ett bestående inslag under pokerkvällarna. Denna gång var röda tråden i den stora musiklistan ordet evolution. Som Mackan påpekade i efterhand kunde man ha gissat det egentligen redan på första låten men det tog ändå ett bra tag innan gåtan knäcktes. Erik, denna gigant, satte svaret efter drygt halva listan. Silvret gick till Mackan och bronset till Borg. När sedan Pearl Jam, Motorhead och Korn började vråla om evolution i högtalarna så gick lyset upp för resten av bordet. Ett annat litet quiz jag improviserade fram, då vi hade flera mäklare vid bordet, var hur mycket mitt hem värderades till. Alve gissade bäst medan mäklare Jon fick skämmas då han var längst ifrån. Slutligen la jag fram ett objekt (se bild till höger om Darwin) på bordet och lät folket tala. Bland gissningarna hördes metall, korall, lava, fossil och bajs. Jag utsåg Borg till vinnare i detta mini quiz för hans gissning bajs. Detta är nämligen 50 miljoner år gammalt sköldpaddsbajs från Madagaskar.

För övrigt, om ni är intresserade, så har jag en egen hemsida om just evolution. 
Om inte annat så finner ni här en frågesport om djur. Varning att nördfaktorn är rätt hög (vad annat att vänta från en man som köper sköldpaddsbajs på internet!) så förvänta er inte alltför många poäng. Men ni kommer som minst att lära er lite kul fakta om djur :)


18-01-2012

På dagen en månad efter julturneringen, öppnades återigen portarna till pokerns förlovade land. Årets första kortafton var ett Texas cashgame och gästades av Greken, Mackan, Karlis, Erik och Borg. Två av dessa herrar skulle i slutet av kvällen ha lyckats med bedriften att avancera hela tre platser vardera i maratontabellen. Detta trots att deras gemensamma vinster inte ens nådde upp till en hunka, men mer om det senare.

Inledningsvis spelade Greken inte oväntat tajt. Så när han reraisade en höjning från mig så tog jag det varligt. På en ess hög flopp träffade jag bra med min AJ, men var det tillräckligt bra? På turn kom en tia och Greken satsade hårt. I det här läget såg jag det som mycket osannolikt att jag hade bästa handen. Jag var nu slagen av händer som AK, AQ och AT. Så i bästa fall räknade jag med en split pot. Jag la mig och Greken visade upp AJ. En hand som de flesta här vet kallas just grekhanden.

Hade Greken nötterna?

I en hand strax därefter höjde Erik. efter att Greken synat. Själv valde jag då en syn med 22 från small blind. Karlis och Greken synade de med. På floppen 752 gick jag för en check raise. Karlis satsade och Greken synade. Jag minns faktiskt inte om Erik synade eller inte. Jag fick i alla fall till min check raise. Karlis synade och Greken la sig. På turn kom en sexa. Inte mitt favoritkort just då men jag kände mig ganska säker ändå. Det blev all in och Karlis drog dött. Inga konstigheter där. Greken frågade mig nu om jag hade högsta trissen varpå jag svarade nej. Medan jag sedan plockade upp min vunna pott så säger Greken att han la 77 på floppen. Till synes ett märkligt påstående med tanke på den fråga han just ställt mig. För att inte tala om att han i så fall la den ultimata handen på floppen. Huruvida det var ett konstigt påståeende eller en konstig läggning framgick aldrig riktigt.

Karlis köpte in sig på nytt men stötte på otur i form av Mackan. Handen utspelades enligt nedan med floppen 655. Inte mycket Karlis kunde göra åt sjuorna på turn och river. Denna kvällens andra bankrutt räckte för Karlis och vi spelade sedan vidare utan honom.

Runner runner Mackan

Näste man till rakning blev Erik. Jag mötte upp hans höjning med min JT. Floppen kom tio hög och på turn kom ytterligare en tia. Genom att här direkt satsa fick jag Erik att välja att gå all in med JJ. Erik valde därefter att avrunda och därmed delade han kvällens sista plats med Karlis. Vi andra körde en stund till men det blev inte så mycket blogworthy action. I slutändan hade min markerstapel lite drygt dubblerats. Borgs hade halverats. Återstår alltså då Mackan och Greken som båda gick aningen plus. Men tack vare gynnsamma tabellägen räckte en poäng långt för dessa herrar ikväll. Greken avancerar från 22:a till 19:e plats i maratontabellen. Mackan får en liten revansch från i julas och marscherar upp från 9:e till 6:e plats.

Slutligen vill jag inflika att vi som vanligt numera även körde musikfrågesport under kvällen. Erik dominerade, sin vana trogen, och uppvisade bland annat stor kunskap om vilka musiker som dött i vilka flygkrascher. Borg och Greken kunde inte nå upp till Eriks lysande 4p, men tog ändå 2p vardera. Mackan tog oväntat endast 1p.

18-12-2011

Julturneringen anno 2011 gästades av Erik, Matte, Mackan, Borg, Månge, Binne, MP, Patrik, Johan, Udden, Jonas, Karlis, Richard, Fredrik och K-Lo.
Tangerat rekord med hela 16 deltagare alltså. Erik kom hit som regerande mästare och K-Lo som flerfaldig mästare. Det kändes inte riktigt som jul ännu då vädret var regnrusk. Ett väder som nog bara kan uppskattas av en rain deer.Som regerande mästare låg pressen på Erik att upprepa sin bedrift. Nu satt inte jag vid hans bord så jag vet ju inte riktigt hur det gick till. Men det verkade som om han sakta men konstant läckte marker [edit: Erik vill framföra att hans QQ triss blev synat och utdraget av Udden i en megapott!]. Således blev Erik först med att göra en rebuy. Denna hjälpte dock föga. Hans hopp om en andra titel försvann tidigt. Desto bättre gick det för stabile K-Lo som i sin efterlängtade comeback tog sig riktigt långt.

Jag haussade ju Mackan som potentiell segrare under hösten. Men man såg att de många timmarna vid bordet och all öl tog sitt pris. Finalbord blev det visserligen men Mackan kommer nog vara revanschsugen nästa år. För övrigt gjorde han en klockren kommentar efter att han och jag just spelat en hand. -Du spelade också handen bra Calle. Det lät ju lite som en narcissistisk hyllning tyckte vi andra vid bordet. Mackan insåg snabbt vad han råkat säga men det fanns ingen riktig utväg. Jag tackar och tar emot din kommentar Mackan och replikerar att även du spelade också (!) bra i den handen.

Udden var tidigt inblandad i flera stora händer och visade bland annat upp ett fyrtal i fyror. Hans chiplead ebbade dock ut, som traditionen sig bjuder i hans fall, och det blev ingen framskjuten placering.
Hans motståndare i den handen hade QQ. Å just QQ mot 44 var populärt i år. Jag dubblade upp mot Richard med just damerna på det viset. Dessförinnan var jag rätt kortdöd och min bästa hand hade varit 88.I den första stora handen jag spelade så hade jag i big blind AQ i hjärter. Matte höjde kraftigt, varpå både Borg och Binne synade. Detta öppnade vägen för en så kallad squeeze play. Så all in blev det från mig. Matte insåg nu att även han hade läge för en squeeze play. Borg och Binne hade ju endast synat. Så han gick all in med 42 i klöver, vilket tvingade de andra att lägga sig. Jag vill här bara tillägga att du spelade också (!) handen bra där Matte. Ruskigt nog för mig träffade Matte bra men på river blev jag räddad av ett ess. Både Borg och Binne stönade fram att de vikt ned AQ och A8. Vilket innebar att inför river hade jag ynka 3 outs.

Till finalbordet tog sig Matte, K-Lo, Richard, Patrik, Månge, Mackan, Udden och jag själv. Det var förvånansvärt jämnt och det fanns egentligen varken short stacks eller monster stacks. Udden, Månge och Mackan föll först. Chip leader var länge Richard. Tills han då överspelade sina 44 mot mina QQ. En stund senare var Richard nere på 1000 marker i blindsen när big blind var betydligt större än så. Mission impossible? Nej inte alls. Richard Lejonhjärta plockade plötsligt upp både QQ och KK för en välregisserad comeback. Han slutade till sist på en hedersam tredje plats.
Själv slutade jag på femte plats efter lite coin flips. Inte mycket att göra åt det.När det var dags för heads up så satt K-Lo och Matte och stirrade hotfullt in i varandras blodsprängda ögon. K-Lo nu med chansen att ta en tredje titel i Lasse Kongo Open. En kort hyllning för denna bedrift följer. Stabilt. Men i slutändan var det Matte som blev årets mästare. Vi säger grattis mannen!I Maratontabellen så rusar Matte upp till en femte plats. K-Lo går även han upp en placering och ligger nu trea. Richard vandrar upp till sjunde plats. Mest stryk tar Mackan som rasar ned till nionde plats. En ordentlig morot för Mackan inför nästa år kan jag tänka mig. Slutligen säger jag god jul allihopa så ses vi nästa år igen :)


23-11-2011

Ordningen återställd. Efter ett antal mindre lyckade cash game i rad dominerade jag ikväll bordet. De som visste hur man bortprioriterar Zlatan, i en match utan betydelse, och kom hit för poker var Mackan, Erik, Johan, Claes och Micke. En bra affär för Mackan och Claes. Inte lika god för der anderen. Claes och Johan gjorde för övrigt bägge två comeback efter månader på sidlinjen. Välkomna tillbaks grabbar!Mackan stod ikväll för underhållning i form av music quiz. Erik må ha haft en trist pokerafton men i musikens värld dominerade han som vanligt. Gång på gång svarade han korrekt och tjänade in bokmärke efter bokmärke med smurfmotiv, som Mackan hade som pris.

Jag är rätt less på Omaha. Ingen hemlighet. Jag tycker spelet saknar finess. Det hindrar inte att det var ett mycket vinstgivande spel för mig denna gång. I handen på bilden var jag all in på turn mot både Claes och Micke. Notera att denna hand faktiskt är Omaha trots att endast de två väsentliga korten från varje hand syns på bilden. Jag höjde mycket hårt redan på floppen för att jag antog att jag skulle få action. Ingen anledning att ta det lugnt på turn. När båda herrarna gick all in kunde jag inte annat än att syna. Här vill jag påstå att bägge mina motståndare blev kära i sina händer som båda borde ha slängts redan på floppen. Men både Micke och Claes är oerfarna i just Omaha. Så trots att jag inledde kvällen med att höja ett varningens finger för just hyfsat bra händer i Omaha så fick jag maximalt betalt. Eller nåja. Som tur var erbjöd jag Claes att lägga river tre gånger, för annars hade T som kom på första river varit ett slag i fejjan. Som det nu blev tog jag hem 2/3 av potten. Från mina ca 70% vinstchans på floppen blev det ca 80% på turn. Inledningsvis trodde jag någon annan också hade AK. Men med mitt enorma färgdrag så var det bara att köra hårt. I värsta fall hade jag en freeroll.Som den stora vinnaren ikväll tar jag steget upp i tabellen apropå flest cash game som man dominerat. Inte mindre än 4 gånger har jag nu cashat mest och bäst under en kväll. Bakom mig på 3 cash game vinster ligger inga mindre än Matte, Olsson och Mackan. De som avancerar i själva maratontabellen denna gång är Mackan och Claes som klättrar en plats vardera. Det betyder att Mackan nu har samma poäng som Olsson och Johan. Dock rankas dessa två högre då de båda gjort bättre ifrån sig i Lasse Kongo Open. Kanske inte så konstigt då Mackan inte debuterat där ännu. Det börjar luta åt att årets julpoker går av stapeln söndagen den 18:e december. Så notera detta i almanackan ty det blir sannolikt årets sista poker :)


07-11-2011

Jag vill inleda med att be om ursäkt till Borg och Richard för mitt spel... NOT! ;)
Haha ni får skylla på Mackans kommentar (om att det var sista handen) samt den stora mängd socker jag fick i mig via all cider och diverse kvinnliga drycker. Att sänka två man i sista handen var niiiice!Sista handen hade jag 5567.
Richard hade AKxx och Johan hade KJJx.
Notera även att Mackan lagt in en del marker med 995x.
Så jag dängde in alles preflop å blev av med Mackan.
Jag täckte de andra två med råge och hade gått minus under kvällen.
Minus tack vare Mackan och en tidigare hand i Omaha (se nedan).
Det var en gyllene chans att hamna på plus helt enkelt.
Floppen kom AK6 å därefter kom kortlekens sista 5:a.
Tackar!

Här en kort redogörelse för hur jag tidigt gav Mackan en insättning. På floppen 994 hade jag trissen och tre höga kort. Det blev många höjningar och jag satte min motståndare på kanske 44xx. Men all in blev det och det visade sig att Mackan hade 94xx. Det var lite typiskt Omaha. Flera man plockar fina kort och allt åker in. Det tog mig hela kvällen men till slut hamnade jag lite plus, då tack vare kvällens sista hand.

I en sällan skådad familjepott på totalt 150 kr preflop hade jag handen *BEEP!* och Borg hade JT. Johannes var den som inledde alltihop med QQ. Floppen kom TT5 med två hjärter. Av misstag checkade jag innan Borg hade gjort något. Vi satt båda i tidig position bör nämnas. Borg tar chansen och satsar. Redan här luktade det JT, eller eventuellt AT. Borg bekräftade senare JT. Med mina *BEEP!* valde jag att gå all in. Johannes & Co la sina kort. Huruvida jag var nöjd eller inte när Borg la sig låter jag förbli osagt.

Kvällens stora vinnare blev Mackan medan Erik, Johannes, Borg, Richard och Johannes backade allihop. Det viktiga att notera här är att Mackan på målskillnad pressar sig in mellan sina bästa polare Matte och Olsson i maratontabellen. Ni kanske minns från förra blogginlägget att jag tippade honom som vinnare i den kommande julturneringen Lasse Kongo Open. Vi får se om vi hinner lira något mer innan dess. En sista karamell för er alla att suga på, apropå sista handen, är att matematiskt hade jag inte bara korrekta odds, utan jag var favorit (!) att vinna den handen preflop mot de två händer jag mötte...24-10-2011

En afton i oktober kom Erik, Edward, Mackan, Richard, Jakob, Krull och Borg förbi för lite poker. Ytterligare en gång hade jag kryddat kvällen med ett gäng music quiz. I dessa dominerade Erik och Mackan, även om Richard och Borg även lyckades plocka varsin. I själva pokern så tömde Krull och Jakob sina plånböcker medan både Edward och Richard dunkade moi. Även om jag tog tillbaka en hel del blev jag ändå den största förloraren. Resten av gänget hamnade ungefär på plus minus noll.

Edward visade tidigt sina intentioner när han spelade Q8 mycket aggressivt mot Mackan preflop. Vilket betalade sig genom en näst intill osynlig kåk som Mackan kände sig tvungen att syna ned. Edwards andra stora spel ikväll var när han blixtsynade min all in på floppen 962 med sina 65. Med den tunga action som var preflop väntade jag mig att se ett triss i det läget. Men 65 höll mot mina AQ. Mackan hade 77 och säger att han hade synat mig om Edward lagt sig för han trodde jag hade AK. En sådan syn välkomnar jag i längden för jag hade gjort samma spel med alla överpar till floppen.Richard börjar få en historia av att dra ut mig. En förmåga som nu nått status nemesis. I kvällens största hand höjde jag med par i damer. Varpå Jakob gick all in. Richard synade. Jag ställer in allt jag har för att isolera med mina QQ. Richard tar trots allt synen med A9. Jakob visar även han upp A9. Självklart kommer dock ett ess och återigen visar att 80% vinstchans i en tremannapott inte är värt ett ruttet lingon ;)Kvällens största vinnare blir alltså Edward följt av Richard. Givmild som man är ställde man ju upp med varsin insättning till båda dessa herrar. Handen mot Edward stör mig lite då jag misslyckades med min bluff, men å andra sidan var hans syn ganska lös. Handen mot Richard och Jakob däremot retar mig inte alls. Att få in allt i en sådan massiv pott med sådana odds är rent och slätt stabilt.

Nu hoppas jag bara att så många av er som möjligt kommer till den stundande julturneringen. Vi hinner säkert med lite poker i november först dock. Men sedan är det dags för årets höjdpunkt. Försvarande mästare är Erik. Ska det bli ett nytt namn på pokalen? Eller skall en veteran åter segra? Jag sticker ut hakan redan nu och tippar Mackan som vinnare. Trots att han är debutant i dessa sammanhang tror jag hans disciplin kan bli guld värd. Tack för kvällen grabbar, mitt monetära Waterloo till trots :)


05-10-2011

Nu var det en vecka sedan vi spelade så hög tid för mig att göra ett inlägg här på bloggen. Har nog hunnit förtränga många händer men vi gör ett försök. Vinnarna i kvällens cashgame var Erik och Johannes, på bekostnad av mig själv, Mackan och Karlis. För övrigt första gången Johannes går plus i ett cashgame här hemma. I kvällens största hand pressade jag Erik att åtminstone fundera på att lägga sin floppade triss men så blev tyvärr icke fallet för mig. Däremot lyckades jag förlora minimum mot Johannes när även han floppade triss mot mig. Jag stötte på stora händer som ni hör. Själv var jag kortdöd nästan hela vägen förutom ett fyrtal som genererade lite vinst. Där får det nästan räcka med själva pokern. Över istället till musiken.Eftersom att Mackan tjatat om att få revanschera sig i en ny musiktävling så hade jag förberett just en sådan. Tio stycken kortare playlists á fem låtar vardera med varsin röd tråd. Priset för varje röd tråd var en trisslott, där alla vinster under tusen fick behållas och alla eventuella vinster över skulle delas. Erik dominerade även denna tävling och klarade 6 röda trådar. Johannes tog 3. Mackan snodde åt sig 1 i alla fall. Karlis måste ha lyssnat för mycket på hiphop, boybands och dansbandsmusik i sin ungdom för han fick 0. Erik med sitt gäng av trisslotter lyckades att vinna 125 kr.


29-09-2011

Så var det då äntligen dags för höstpremiär av pokern. Då flera tyvärr blev sjuka slutade det med att endast jag, Jonas och Erik lirade. Matte var också förbi en kort sväng men det räknas inte riktigt. Vi inledde med vanlig Texas men bytte snabbt till Pineapple för att få bättre action. Det visade sig korrekt och personligen fick jag essen fyra gånger om och träffade flertalet triss. Den enda gång jag träffade triss med just AA dock så slowspelade jag in Erik i en färg. Erik visade visserligen inte att han hade färg och han avböjde fem riksdaler för att bekräfta min teori. Men jag har då aldrig förut slängt ett floppat triss i ess så snabbt det må jag lova.Erik hade även han AA och då mot min AK på en kung hög flopp. Mitt bästa spel ikväll var nog just att jag förlorade minimum i den handen. Erik startade kvällen bäst med hjälp av denna hand och då han lirkade en hel del marker från Jonas. I slutändan hade jag dock vänt på steken genom att ta Jonas alla marker med en runner runner färg samt dunkat Erik en hel del. Mycket tack vare bra kort.

Kvällens roligaste hand var nog när jag höjde utan att kolla på korten vilket de andra visste om. Erik höjde tillbaka och jag synade. Floppen kom med tre hjärter AQ8. Erik höjde och jag fortsatte spela blint. Jag sa till Erik att om jag hade ett A eller ett hyfsat färgdrag skulle jag gå all in. Det visade sig att jag hade både ett A och ett hjärter som backup. Sann till mitt ord gick jag all in. Erik var nog misstänksam men la sig.Efter att Jonas kånkat så spelade vi Buzz Music Quiz. Erik som brukar dominera i det spelet hade som ni ser lite problem och kom överraskande sist. Jonas vann till slut på utslagsfråga mot mig i en otroligt jämn omgång.Jag bröt för övrigt ikväll förbannelsen om att jag alltid förlorar i poker om jag köper akvariefisk strax innan en pokerkväll. Jag var nämligen på en akvarieauktion i helgen med Jonas. Kanske han fick ta smällen av förbannelsen denna gång, trots att det bara var jag som köpte fisk. Som akvarienörd suktar Jonas efter den dag då han fru skall låta honom få sätta upp ett akvarium. Men första vinsten i Buzz borde hjälpa honom att hålla humöret uppe tills den dag då hans älskade återigen svarar -Ja.


06-07-2011

-Better than you, being a girl! Girls lack the will of a warrior! säger mästare Fnog i Futurama. Detta var o så sant ikväll då kvällens tre bästa starthänder var just två damer. Samtliga dessa gånger förlorade de mot en en kung. KJ, KT och K5 visade hur man knäcker damer. Passande nog var det just K5 vs QQ i allra sista handen för att på så vis rama in kvällen. Jag var för övrigt inblandad i alla dessa tre händer. Gäster ikväll var Mackan, Udden och Jonas.Vi körde en deepstack Texas rebuy turnering och både Mackan och Udden åkte på K.O. två gånger om. Udden fick exempelvis se sig dominerad när floppen kom A88. Varpå jag gick all in med 98 och han synade med 99. Jonas kom sin vana trogen tvåa efter att ha spelat stabilt. Detta gjorde att han avancerade till 15:e plats i maratontabellen.

Den mest spektakulära handen involverade förvisso en dam, men det var inte hennes förtjänst att jag tog en gigantisk pott mot Mackan. Det började med att Mackan misslyckades att göra ens en liten 2x höjning från knappen. Höjningen rättades till men jag blev sugen att testa min lycka med Q3 från big blind. Något jag inte hade gjort om Mackan höjt mer. Man kan säga att jag träffade ganska väl och tacksamt nog fick jag parlöse Mackan att på river syna min satsning, som var i storleken 50% av en startstack. Så en dam i handen är bättre än två i skogen!
15-06-2011

En regnig dag slutade i en solig kväll. Flera paraplyer glömdes av mina gäster. Denna afton lirades det texas cashgame poker. Till vänster om mig satt Henry. Sedan kom Claes. Därefter Richard. Följd av Matte. Som man kan säga var Karlis bordsdam. Slutligen fullbordade Edward cirkeln. Henry förlorade sina slantar på något vis som jag redan förträngt. Matte gick all in med 93 mot mig preflop när jag satt på KK. Karlis spelade en episk hand där förtvivlan byttes till glädje och sedan återigen till förtvivlan. Vi andra tog hem några hunkor vardera på dessa grabbars bekostnad.

Claes träffade triss. Varpå Karlis fick färg på turn. Men Claes vände på steken med en kåk på river.


17-05-2011

Apropå fisk som mäter varandras styrka. Nu syftar jag inte på oss fem grabbar från igår, för vi är naturligtvis alla hajar. Men i mitt akvarium vid sidan av pokerbordet fick vi vittna något ovanligt. Två av cikliderna hade en maktkamp där de låste läppar och simmade runt. Jag har sett det här beteendet förut men då har det handlat om hanar. Denna gången var det lesbiska fiskar som pussades till synes. Vi män stirrade på tjejernas catfight men tog oss sedan samman och fokuserade på pokern. Gäster i kvällens cashgame var Mackan, Matte, Erik och Johannes.Johannes fick en del däng och det var Mackan som utdelade slagen. Sedan kom en all in, där båda träffat top pair med QJ respektive KJ, och Mackan fick ge tillbaka mycket av det som tagits. Johannes lyckades till slut gå endast 3 kr minus efter att även ha dubblat upp mot mig med JJ vs AQ. Det var en baktung coin flip för mig då det framgick att två ess redan slängts och tyngre blev det när knekten kom på floppen. Denna hand höll nere mina vinster ikväll i viss mån, men jag blev ändå den största vinnaren och tog stolt emot 3 poäng till maratontabellen. Det var faktiskt första gången sedan september 2009 som jag drog det allra längsta strået när vi kört cashgame här hemma. Mackan plussade även han medan tajte Erik och för dagen relativt tajte Matte hamnade på minuskontot tillsammans med Johannes.06/07 -05-2011

En solig helg på landet med grabbarna. Inklusive en turnering ute på verandan som färgade de flestas nyllen rosa. Det var helt enkelt stabilt. Ni missade verkligen någonting alla ni som hoppade av. Lite bannor vill jag nu dela ut. Vi var fjorton grabbar bokade på torsdagen. Av mer eller mindre bra skäl hoppade hälften av i sista sekund. Likt Agatha Christies små moppepojkar försvann ni en efter en. Men nu ska jag inte älta detta utan istället fokusera på det viktiga. Sju glada grabbar fick en fantastisk helg på landet. Ärade gäster var Olsson, Johan, Richard, Karlis, Matte och Binne.Först lite enkel statistik från de turneringar vi lirade. Johan spöade Richard på kvällen, för att sedan spöas av mig under natten. Richard spöade Olsson när vi satt ute i solen. Karlis spöade sedan mig under andra kvällen. I den turneringen floppade både jag och Karlis triss i näst sista handen. Efter det hade han ett överläge 59-1 i marker. Jag var all in blint med 72 mot Karlis par, ridå. Olssons jakt på en första turneringsseger fortsätter sedan han började lira hos mig för ett gäng år sedan. Det är verkligen dags för dig att ta en skalp mannen. Nu när vi ändå nämnt orden "skalp" och "Olsson" kan vi glida in på ämnet Kojak.

Olsson har numera samma frisyr som den gamla tv-detektiven Kojak. Detta efter att jag vunnit en vadslagning mot honom på en 80-talsfest i våras. Förloraren av vadet skulle raka sin skalle. Vi lät en brud på festen välja en låt åt oss i Singstar 80s. En "Come on Eileen" senare var Olsson skyldig mig sin skalp. Sug på den karamellen!Kungar mot ess är varje hold’em-spelares mardröm. Olsson fick uppleva detta scenario både under fredagen och lördagen. På fredagen var det nära att Olsson lyckades lägga sig. Detta framförallt på grund av Johans redan klassiska jättesuck innan han höjde. Olsson föll till slut i fällan trots onda aningar.Dagen efter hamnade alltså Olsson i liknande situation mot Richard. Jag läste dem båda korrekt för de händer de hade och sa –Har du samma svåra beslut som igår? Varpå Olsson direkt väljer att visa sina kungar för oss andra. Richard visar då av oerfarenhet upp sina ess. Tyvärr för honom betyder ju inte visade kort varken en syn eller en läggning. Det enda vettiga följde och Olsson kunde lägga sina kungar. I slutändan gjorde misstaget inte så mycket då just Richard fick vinna heads up mot Olsson denna gång.

Det spelades ju även en hel del cashgame. Inga större svängningar i dessa för någon så jag skall inte uppehålla mig kring resultat här. Det handlade om ett fåtal hunkor hit eller dit. Det spelades säkerligen massor av intressanta händer under helgen, men då vi satt uppe hela nätterna samt drack öl känns det lite luddigt. Jag väljer här att nämna endast en hand från dessa cashgame. Nämligen min bästa hand någonsin i ett homegame. Med preflop slowplayade AA floppade jag trissen som sedan blev till ett fyrtal. Lite fick jag betalt men tyvärr så kom alltså fyrtalet och dödade min action. En ruskigt snygg hand dock.Utöver pokern hann vi med att grilla, sola, fiska, spela dart, lira pingis och playstation. Jag till och med badade på lördagsmorgon för att vakna till. Vi kan kort och gott konstatera att en grabbhelg på landet är ett mäkta trevligt koncept. Om vi tittar i maratontabellen kan vi nu se att Johan och Olsson avancerat till en 5:e respektive en 6:e plats. De har samma poäng men då Johan presterat aningen bättre i Lasse Kongo Open rankas han högre. Johan har nu även så pass många heads up så att han gör entré på listan för heads up stats.

För övrigt lyckades ingen bräcka den röda tråden denna gång heller. Kanske det är dags för mig att ge er svaret eller i alla fall mer ledtrådar. Jag tror det. Tanken var ju lite att detta skulle fungera som en slags förfest inför Buzz Music Quiz. Detta playstationspel spelades med råge ute på landet så festen är ju redan här. Jag dominerade detta lir men även Olsson blev mästare. Han fick ta till fulmetoder, så som att välja kategorierna ”boybands” och ”girlbands”, för att besegra mig. Men en vinst är en vinst. Här nedan följer ett urval från playlisten till röda tråden. Jägermeistern är i princip uppdrucken redan så det blir inget pris för att knäcka koden längre. Men denna slutgiltiga ledtråd borde heta duga. Du sa att du var snygg men du är ful, jag har blivit lurad!
09-03-2011

Den vanligaste placeringen för mig i ett cashgame är att komma tvåa. Jag är inte riktigt lika wild and crazy som vissa av er andra. Men jag är banne mig stabil, som den gode doktorn skulle uttryckt det. Till kvällens cashgame kom Erik, Mackan, M.P. och Binne. Varav endast M.P. kunde blicka tillbaka på en lyckad pokeromgång när kvällen var till ända. Faktum är att M.P. varit här och lirat cashgame tre gånger och samtliga gånger varit den stora vinnaren. Ett upprörande facit som med omedelbar verkan gör att han är portad härifrån för all framtid. Man ska inte tro att man är någon och att man bara kan komma in och dominera så där. Han skall vara glad att det inte blev tjära och fjäder. Sheriffen har talat.Nu är det ju så att M.P. är en uttalad Omaha-specialist och då detta spel är det mest volatila av de vi kör kan det ju svänga rejält. Enligt egen utsago är M.P. en fisk när vi kör Texas och Pineapple. Jag vet en viss finne, med smeknamnet Zigmund, som uttalat sig på mycket liknande vis. Så nästa gång ni lirar mot M.P. grabbar så kom ihåg att ni nu är varnade. I Omaha vet den mannen hur saker och ting går till. Med det sagt vill jag gratulera M.P. till hans fina facit. Det krävdes att jag floppade triss i damer för att han skulle förlora en stor hand i Omaha. Kippis!

Just i Omaha blev det mycket action och jag tampades speciellt med Binne ikväll. Första gången vi var involverade i en stor pott la jag mitt topp två par på floppen mot honom i en flermannapott. Det visade sig vara ett vist beslut då Binnes färgdrag föll in. Men två gånger om i senare potter var jag och Binne all in på floppen. Bägge dessa gånger valde vi att lägga ut turn och river tre gånger. Istället för att dissekera dessa händer låter jag er själva tänka till. Spana in dessa händer och fundera på om ni hade spelat dem annorlunda. Mina händer är för övrigt de nedre på bilderna.


Röda tråden är ännu inte funnen i musiktävlingen men jag tror det börjar närma sig. Jag räknar med att någon av er korkar upp jägern nästa gång vi lirar. Jag har redan modifierat playlisten lite så att ni endast ska få lyssna på de låtar ni bommat, samt faktiskt lagt till några låtar som ger ytterligare ledtrådar. Så det blir något att bita i nästa gång. Jag gör som Pekka Heino och frågar -Vad är den röda tråden?


02-03-2011

Hela 9 man, inklusive 3 debutanter, kom att testa lyckan vid bordet ikväll. Från järngänget kom Erik, Johan, Olsson, Matte och Mackan. Tillkom gjorde Jon, Björns och Anders. Kort fakta om dessa nya nissar följer. Norrlänningen Jon har ett härligt sätt att dra ut på ordet öl. Hundvännen Anders planterar gärna om sina krukväxter. Björns stavar inte sitt namn Björnz och besitter en aningen pinsam kunskap om dålig musik. Av dessa tre var det Jon som gick emot oddsen och faktiskt vann störst av alla ikväll. Inte så lite tack vare en ordentlig utdragning mot bloggförfattaren.

Jag har tagit ett beslut apropå hur jag kommer att spela multipla kort på bordet. Efter att ha zzz-splittat många potter på siståne har jag tröttnat. Hädanefter kommer jag att spela ut händer normalt eller lägga ut 3x med bordskort. På så vis tar alltid någon hem åtminstone en liten vinst. Det må vara oh so sweet att som exempel äga Olsson som jag gjorde förra gången vi spelade. Men han fick ju faktiskt hälften av jättepotten i fråga. Jag har ju även delat potter med Johan och Karlis i år. Hädanefter vill jag splitta så lite som möjligt. Dela potten på tre eller dela ut som vanligt.


Så till kvällens största hand. Mackan höjer kraftigt varpå Jon synar. I dålig position finner jag tvåorna. Jag tar synen för att jag vet att jag får action om jag träffar. Floppen kommer 862 utan färgdrag. Bingo! Mackan höjer varpå Jon höjer honom. Mackan brukar visa upp höga par i lägen som dessa och Jon hade knappast träffat triss i detta läge. Så jag gissar att vi alla hade par på hand. Efter floppen lämnar jag bordet för att leka med hunden. Detta var fullt medvetet för jag ville låta herrarna hänga sig själva. Jag återvänder till bordet och skeppar in allt jag har. Mackan förstod givetvis vart det hela var på väg så han la sig. Jon tar lång tid på sig innan han slutligen synar med KK. Bingo! I det korta moment jag tror Jon skall lägga sig tar jag chansen och börjar babbla. Jag ville ju bli synad. Inget snack om den saken. Så det var mycket hollywood av mig i denna hand och så här just efter oscarsgalan antar jag att jag får vänta tills nästa år för en statyett. Jag gav chansen till Jon att lägga ut korten tre gånger på bordet vilket han lustigt nog avstod. Sedan på fulast möjliga vis kommer det några åttor och jag förlorar handen. Kan vara den snuskigaste bad beat jag råkat ut för här hemma. Men ärligt (!) är jag inte missnöjd. Jag spelade optimal poker och hade oflyt. Livet går vidare.


Calle vs Jon
flopp , turn , river

Som vanligt får ni ursäkta mig att jag mestadels skriver om mina händer. Som värd och som öldrickare orkar jag inte alltid hålla koll på andra stora händer som sker utan min medverkan. Å på den tonen fortsätter jag att lira det instrument jag känner till bäst. Så nu blåser jag vidare i mitt eget horn. Den stora potten mot Jon lämnade mig långt in på minuskontot. Jon var den stora vinnaren ikväll och hans KK la grunden, källaren, bottenvåningen och hela vägen upp till våning åtta i höghuset som var hans markerstapel. Jag vill dck inte förta Jon hans fina insats. Våning nio och hela vägen upp till penthouse i hans markerstapel kom av hans fina känsla för gambling. En imponerande debut som belönas med öppen dörr till detta homegame framöver.

Jag må ha legat pyrt till men inte tog jag foten av gasen för det. Jag slutade faktiskt fint plus i slutändan trots den grop jag legat i. Till stor del tack vare att jag fick min revansh på just Jon. Jag tror det började med att Matte höjde. Egentligen oväsentligt då detta ännu en gång blev en match mellan norrland och mig, den ultimata 08:an. Fakta om Calle #1: För er som inte vet är jag född 800808. Jag hade A9o och floppen kom A92 med två klöver. Jag bombade och fick med mig Jon till turn. Klöver fyra vilket gjorde färgen möjlig. I detta läge satte jag felaktigt Jon på att ha träffat färgen. När Jon inte tog tillfället i akt att satsa så valde jag dock att gå all in. Utöver mitt tvåpar hade jag ju klöver A. Jon synade med KK varav den ena i klöver. Skulle hans KK ta hem ännu en osannolik pott? Nej. Denna gång slapp jag en kick i ballen. Fakta om Calle #2: För er som inte vet det har jag överlevt cancer och är nu den stolta ägaren till en balle av plast. Kvällens behållning var alltså Norrland mot Stockholm. Vi får väl kalla det en knapp seger till Norrlands favör.


Calle vs Jon
flopp , turn

I kvällens sista hand plockade jag upp två svarta knektar i tidig position. Jag antog att det i frustrationens och den sena kvällens anda skulle gå vilt till så jag softade i början med min fina hand. Olsson och Mackan tog tag i pickadollerna vilket gav mig chansen att reraisa all in. För en gångs skull var jag inte alls orolig över Mackan men jag trodde att Olsson eventuellt hade mig slagen. Jag trodde dock att jag kunde få honom att lägga sig om han inte hade AA eller KK. Jag satte honom på AK eller QQ. Osannolikt nog visar Olsson upp två röda knektar efter det att han lagt sig. Själv tog jag hem en fin pott mot Mackans 33.

Inte heller ikväll knäcktes min musikgåta. Men med stabila pjäser som Johan och Erik fylldes svarsformuläret med mången ny artist. Även Björns var het på att gissa låtar och som jag tidigare hintade om klarade han några låtar som ingen riktig man vågar erkänna att han kan. Lite som när Olsson briljerade förra gången med sin encyclopediska kunskap om Army of Lovers. Jag anar en viss "obsession" hos några av er att finna den röda tråden och det gläder mig. Det skall bli mig ett nöje att presentera er med den åtråvärda jägern när tiden äro kommen.23-02-2011

Ovanligt lite omsättning på markerna enligt de slutliga markerstaplarna. Så var väl egentligen inte fallet, men extremerna var +130 respektive -160. Själv hade jag tagit 3 poäng om jag inte hade misslyckats med en bluff i sista handen. Olsson synade mig och tog hand om dessa istället. Frågan är om Olsson hade synat om det inte just varit allra sista handen. Trots att min egen vinst slutade på under hundringen var jag nöjd med mitt spel. Jag tajmade min aggression väl. Jag skulle tagit Olssons alla marker om jag inte gett han chansen att se en river två gånger exempelvis. Så med lite flyt hade jag kammat hem storvinsten. Till kvällens spel, utöver mig själv och Olsson, anlände Richard, Mackan och Matte. Debut i cashgame för Richard och det gick väl sådär. Mackan var inte lika aktiv som senast men gick lite plus. Matte fortsatte sin förlorande trend.


I väntan på att min projektor skall komma tillbaks från service, så att vi kan spela PS3 Buzz Ultimate Music Quiz, hade jag skapat en egen musiktävling. Uppdraget är att finna den röda tråden i den playlist jag skapat. Som väntat lyckades ni grabbar inte knäcka denna nöt på endast en kväll. Ni får jobba vidare nästa gång. För denna playlist kommer nu att spelas ända tills någon vinner, och tar hem priset som är en flaska Jägermeister. Väl investerade pengar av mig då det är fantastiskt kul att höra er gissa artister och låtar. Utmanande också för jag tvingas hålla mitt pokerface både i pokern och när ni diskuterar musiken. Bara att jobba vidare grabbar! :)

Olsson, Matte och Mackan är nu mycket jämna i maratontabellen på respektive 15, 15 och 12 poäng. Notera dock att Olsson rankas högst här då han presterat i Lasse Kongo Open. Om Mackan tar en seger, och de andra går poänglösa, så kommer de alla att ligga på 15p vilket vore ultimat. Rivaliteten de trenne emellan är ju hårt rotad sedan de satt och lirade poker på partyhaket Klaras för en massa år sedan. Hade de bemödat sig att kolla upp från sina kort då hade de för övrigt sett fagra pokerspelaren Mia som på den tiden jobbade där. En av få kvinnor som suttit med under ett av våra homegame.


09-02-2011

En slank han hit, och en slank han dit. Experimentet med att lägga ut turn/river två gånger fortsatte. För egen del betydde detta att jag delade två stora potter med Johan respektive Karlis. Därmed undvek jag att bli utdragen av Johan för hela potten när han drog ett ess på river. Mot Karlis var oddsen ganska jämna så det kom inte som någon chock när vi fick splitta. Det känns som att detta element i spelet har funnit hem så hädanefter är det fritt fram att köpslå.

Kvällens store vinnare var Mackan som drog hem 4x insatsen vilket bara kan bedrivas som stabilt. Han tog även hem priset för kvällens sämsta ordvitsar, vars långsökthet kan få vem som helst att dra på smilbanden ;)

Jag och Erik lite mer än dubblade vår insats. Till sin hjälp hade Erik bland annat återigen ett fyrtal, hans andra i år här hemma. Å en slank han ner i diket. Johan, Karlis, Olsson och Matte brände allt sitt krut och var kvällens torskar. När jag, Erik och Mackan satt ensamma kvar med alla marker så föreslog jag att spela tre sista händer. Med tanken att jag skall ta mig tusan vinna alla dessa. Så det var ju skönt att så blev fallet också. Det är ju alltid trevligt att avsluta med några vunna potter.

Alldeles nyss var jag inne på sportsidorna och såg rubriken "Federico Macheda - Misses fish & chips". För er som inte visste är han en ung italiensk fotbollsspelare som nyss flyttat hem igen från England. Av någon anledning kunde jag inte låta bli att tänka på poker när jag läste detta ;)


27-01-2011

Vi satt tre gossar och lirade lite cashgame. Olsson tog alla Mackans marker för att sedan nöta lite av min stapel. Så Olssons vinst räckte gott till den sena taxin hem. Allra sista handen mellan mig och Olsson var vi all in och valde att lägga ut turn och river två gånger. Inte helt osannolikt fick vi därmed splitta kvällens största hand. Detta tilltag som ökar chansen till att splitta potter tänker jag använda mer av framöver. Ett både spännande och risknedsättande sätt att ytterligare förhöja pokerkvällarna oss grabbar emellan.
Splitt

20-01-2011

Årets första turnering gästades av Richard, Jonas, Mackan, Claes, Erik och Johannes. Själv inledde jag starkt och hade en bra markerstapel ända tills Eriks fyra damer krossade mina par i ess. Floppen kom QQQ så jag är inte alltför besviken över min all in där trots allt. Om Erik haft mindre marker hade jag på allvar funderat på en läggning. En annan hand jag spelade svagt under kvällen var när Johannes bluffade när det låg två par på bordet. Jag visste att han bluffade men tog inte vara på chansen då jag behövde gå och göra mig av med lite öl. Utöver dessa två händer spelade jag nära nog optimalt. Det ville sig helt enkelt inte. Men alla de händer jag spelade bra väljer jag att hålla hemliga denna gång ;)
 Eriks fyra damer. Majgull, Anna Stina, Bitte och Åslög kan vi kalla dem.

Annars förtäljer historien att Mackan hade en liknande kväll som jag. Upp som en sol, ned som en pannkaka. Johannes fortsatte att jäkta och åkte ut först av alla. Erik förvaltade inte sina marker han fått tack vare sina fyra damer. Claes hängde kvar ganska länge men det räckte inte. När Jonas började använda sin tajta spelstil räckte det som vanligt till en andra plats. Kvällens vinnare blev Richard som tog sin andra seger någonsin.

Richard fick ikväll lära sig historien om Wild Bill Hickok och Claes blev av med villfarelsen att cashgame spelas lika brutalt som i gamla westernfilmer.12-01-2011

2011 är här och årets första cashgame gästades av Matte, Mackan, Johan och Greken. Som vanligt inledde Matte med vilt spel vilket både jag och Mackan nyttjade i början av kvällen. Ett exempel är när Matte satsar varje gata på en KT2 flopp och jag synar ned honom gång på gång med ynka T6. Det började se ut som att cashgame-kungen Matte skulle få en svår kväll.

Grekens första poker på mycket länge är inte så mycket att skriva om då han spelade väldigt tajt. Johan höll ett högre tempo men den som trampade på gaspedalen lite extra ikväll var Mackan. Självfallet spelade dock Matte vildast av alla och fortsatte att trampa vatten i träsket länge och väl. Blandat annat var Matte all in på flopp mot mig med 52s mot mina AQs. Det svängde nervpillrande när Matte träffade sin tvåa på turn, men jag fick revansch på river när damen kom.

Calle
vs Matte
flopp , turn , river


Mot slutet hände något. Mattes tur vände. Eller vi kan säga att nu började han ha flyt. Han hade inte direkt haft oflyt tidigare. Men efter att ganska oförtjänt ha tagit alla marker från både Johan och Greken behövde han "bara" dubbla upp för att hamna på plus igen. Matte går all in utan att titta på sina kort och jag väljer till slut att syna med AQs. Det gick ju bra med den handen för mig tidigare under kvällen mot honom. Men Mattes J8o drog ut mig. Som resultat stal Matte 1p från mig i maratontabellen. Jag hade hellre spelat, istället för att ha gamblat, en hand mot Matte men synen var självklar och jag skulle göra likadant alla dagar i veckan.

När krutröken lagt sig kunde vi konstatera att Matte nog varit tv-publikens favorit men att den stora vinnaren var Mackan. För övrigt insåg jag under spelet att jag förargat pokergudarna tidigare under dagen. Trots att jag lovat mig själv att inte inhandla fisk innan en pokerkväll (se nedan,
20-10-2010) anlände tre ciklider av arten Rödzebra under dagen. Jag är förvisso inte vidskeplig men om min AQs stått sig mot Mattes blinda all in hade jag blivit kvällens vinnare istället för att gå lite minus. Note to self: Köp fisken EFTER att du spelat kort mot dem Calle! ;)
Varför kallas denna för Rödzebra?


18-12-2010
Det blev ingen tredje raka vinst i Lasse Kongo Open för mig. Dagens vinnare blev istället Erik. Som för övrigt agerade som en äkta "pokerbrat" och dök upp två timmar sent just innan rebuytiden skulle ta slut. Denna taktik är inget jag skulle rekommendera men det fungerade tydligen denna gång. Andra spelare i sjätte upplagan av LKO var Jonas, Johannes, Olsson, Richard, MP, Binne, Johan, Krull och Jamal.

 Lika som bär?

Själv slog jag nytt bottenrekord i löv. Dagens två bästa händer var 44 och AT...

Dödstråkiga kort som gjorde att jag för första gången missade finalbordet i LKO. Så nu lämnar jag hastigt årets uteblivna egotripp och går vidare till er andra som faktiskt fick igång lite lir ;)

Årets otursnisse (när det gäller själva speladet, inte korten) var tveklöst Johan som trots bra spel gång på gång drogs ut. Till slut åkte han med 88 mot Johannes 96 all in preflop. Johan var således inte långvarig i årets turnering han heller. Även Krull och Jamal gjorde släta figurer innan det var dags för finalbord. Till detta kom MP, Olsson och Erik med de tre största markerstaplarna. Binne hade minst marker men han höll ut och slutade till sist på en femteplats.

Den första stora handen vid finalbordet inleddes med MP som höjde. Efter det gick både Richard och Johannes all in. MP synade från första position med AT. Inte oväntat var han i ruskigt dåligt läge mot Richards QQ och Johannes AK. Richards tur tog även den slut här. Desto tursammare Johannes avslutade denna hand som stor chip leader. Samme Johannes med A8s slarvade sedan bort marker all in mot Eriks AK. Han behöll dock ledningen strax före just Erik.
Efter att Binne kämpat tappert en stund föll hans KQ mot återigen tursamme Johannes Q7. Så det blev bubbelspel mellan Erik, Johannes, Olsson och Jonas.


Som bilden ovan antyder var det Olsson som blev årets bubbleboy. Han var all in med A5 mot Eriks AK och missade chansen att trippla upp där. En annan som lyckades med bedriften att just trippla upp var istället Jonas. Trots det låg Jonas klart sist när det var tre man kvar. Han lyckades dock rädda sig kvar med en sista minuten AT mot Eriks 52 i big blind. Jonas hade så lite marker kvar så Erik synade. Trots att Jonas verkligen fick svettas här så gick han segrande ur den handen. Jonas medvetna taktik att ta det väldigt försiktigt med sin lilla markerstapel betalade sig denna gång. Johannes överspelade en A4 och hamnade all in mot Eriks 77. Erik blev nu massiv chip leader och Johannes åkte ut strax därpå.

Jonas 
vs Erik 
flopp , turn , river

En annan riktig nagelbitare till all in hand var mellan Eriks 95 och Jonas K9s i heads up. Jag var dealer och la ut ett kort i taget för spänningens skull. Det svängde rejält kan man lugnt säga. Erik drog direkt sin femma bara för att se Jonas få sin färg när floppen var komplett. Hoppet kom åter med kåkmöjlighet på turn men denna hand vann Jonas då river var blank. Nästan lite synd för det hade varit en ball hand att avsluta turneringen med.

Jonas 
vs Erik i heads up
kort 1 , kort 2 , kort 3 , kort 4 

Inför heads up hade Erik 124.000 mot Jonas 6000 med blinds på 1000/2000. Erik brukar säga att han ofta förlorar heads up då han alltid kommer dit i markerunderläge. Men nu hade han över 20x så många marker som sin motspelare. Trots enorma blinds, relativt till markerstapel, fortsatte
Jonas att spela försiktigt. Ett ödesdigert misstag av Jonas som inte betalade sig. Men vi gratulerar ändå oerfarna Jonas till en fin andraplats och vi hyllar årets mästare Erik!

25-11-2010

 vs Note to self: Lay down K flush when somebody has A flush...
Antiklimax när man samlat folket och man ständigt får nöja sig med näst bästa handen. Som ni hör var kvällens cashgame inget att hurra över för mig. Då vi var hela 9 man så måste jag erkänna att jag tappade tålamodet något. Matte och M.P. gick bäst ikväll och dessa herrar börjar utkristallisera sig som riktiga cashgameconnoisseurer. Andra som var här ikväll var Karlis, Olsson, Mackan, Binne, Udden och Erik.

Binne förgyllde kvällen när han blandade ihop låtarna Ballroom Blitz av
Sweet med Great Balls of Fire av Jerry Lee Lewis ;)
 -Sweet balls of fire!
05-11-2010

Andra pokerkvällen denna vecka! Nu lever spelet igen. Gladast för det är nog Matte som var den överlägsna vinnaren i kvällens cashgame. Han tog tidigt en viktig all in tremanna pott mot Erik och Olsson som hette duga. I den handen la jag 53 som hade floppat stege. Erik floppade även han stege med 53 men hade dessutom färgdraget så han satsade. Olsson höjde honom med topptrissen varpå Matte gick all in med ett högre färgdrag. Nu hade de respektive vinstchans: Erik 45%, Olsson 32%, Matte 22%.


Erik
vs Olsson  vs Matte
flop , river 

Down to the river. Hjärter tio kommer och Matte får jubla. Den sämsta handen vann. Matte var nu, enligt hans egna ord, ingen bra vinnare. Men Olsson var heller ingen bra förlorare. Erik var cool trots att han förlorat en hand han var favorit att vinna så all heder åt honom. Olsson hade svårt att släppa sin åsikt att Matte borde lagt sin hand. Som läget var hade jag personligen lagt A9s i det läget men jag ser inget större fel i Mattes agerande. Olsson borde ju faktiskt ha blivit glad över situationen när han satt där med topptrissen. Men pokerhistoriken de två emellan övervägde nog spelteorin här.


När kvällen avrundades så fanns fler :( än :) när det gällde marker. Jag själv var den ende utöver Matte ikväll som kunde vara nöjd med tillväxten av sin markerstapel. Johannes var om möjligt ännu coolare än Erik i nederlagets stund och konstaterade att det han förlorat hade han ändå bränt om han valt att gå ut och parta istället. Kvällens gäster var för övrigt Erik, Matte, Mackan, Olsson, Johannes och Wilson.
01-11-2010

En liten lattjo grabbkväll med Jonas och Erik. Det blev både poker och playstation, både hamburgare och öl. Själva pokern blev två snabba omgångar Texas.
Jonas kände sig lite i underläge mot oss veteraner.

När man inte fått spela poker på länge så blir jag gärna en dålig värd och vinner, så också denna gång. Första omgången besegrades Jonas och i andra bekämpades Erik heads up. Jag fick dock tillbaks cred som värd då jag bjöd på ölen, så ingen gick hem ledsen. Men för att riktigt tvåla in mina pokersegrar spöade jag mina ärade gäster i Buzz innan kvällen var slut ;)

En hand värd att nämna utspelades mellan mig och Erik där hans vägran att lägga sig preflop ledde till att han åkte ut. Allt skeppades på floppen och sedan svängde det rejält.

Calle
vs Erik
flop

turn river

20-10-2010
Cashgame gick bra ikväll för Matte, Erik, Johan och Karlis. Själv gick jag minus, främst för att jag med KK mötte upp Eriks AA. Detta är inte direkt första gången jag hamnat i denna knipa mot just Erik, en irriterande ovana.
Erik vs Calle

Värre än gick det för Olsson som satte nytt bottenrekord i att bränna marker här hemma. Detta efter att tidigt ha åkt på däng rejält i Omaha när flera andra floppade triss och han hade en bra draghand, som alltså inte gick hem. Varken Olsson eller jag lyckades hämta oss från dessa tunga händer. Lite oväntat slutresultat blev det då just vi två hade inlett starkt. Jag spelade spelarna ikväll kan man säga och i nästan alla mina större potter så bluffade jag framgångsrikt. Johan, Matte och Olsson stönade alla när jag visade mina kassa kort.

När det var dags att lägga av så tog jag och Olsson, som kvällens förlorare, och körde tre sista händer med högre blinds. Vi letade båda efter anledningar att skeppa in allt. Jag fick dock inga som helst kort så det blev ingen action.


Mina pokervinster brukar ofta gå till att inhandla akvariefisk. Under dagen hade jag dock redan inhandlat stänktetror (Copella arnoldi). Nu är jag inte vidskeplig men jag ska nog aldrig mer köpa fisken i förväg så att säga ;)

16-09-2010

Jisses. Två timmar innan vi skulle börja var vi sex man. Då hoppar två av, sen tillkommer två, en ångrar sig av de som just hoppat av och slutligen hoppar en annan av. Så från sex till fyra till sju till sex man. Inte helt lätt att planera en pokerkväll när det blir så. Men med idel cashgame-entusiaster så blev spelsättet givet. Männen som tömde sina spargrisar på bordet var Erik, Olsson, Matte, M.P. och Binne. Debutant i gänget var Binnes kompis M.P.

Inledningsvis dominerade jag och Olsson. Resten av kvällen gick det dock segare för oss och båda slutade mini plus. Erik plussa och Matte gick minus, ungefär en hunka vardera. Den stora strömmen marker på bordet gick stadigt mot M.P. från Binne. Många stora omaha-potter dem emellan, där ärligt talat Binne hade en del oflyt, fick honom att skämta till polarn att han aldrig borde bjudit med honom. Jag vann tidigt en hyfsad omaha-pott mot just Binne. Med topptrissen, tvåparet och färgdraget var det inte svårt för mig att vara kaxig. Vad Binne hade förtäljer inte historien men han satsade ganska hårt vilket passade mig fint.

Calle 
vs Binne

flopp 
, turn

Under slutet av kvällen, kanske påverkad av den där sista ölen, konstaterar Binne fascinerat att fiskarna i mitt akvarium rör på sig om man slår på glaset. Hmmm? Jo Binne det stämmer nog ;)


01-09-2010

Det var dags för sit'n'go-turnering vilket var lite ovanligt då cashgame har dominerat under året. Jag var initiellt entusiastisk över det hela men insåg under kvällen, trots tidig chiplead, att jag har nog vunnits över av fenomenet cashgame som social pokerform. Så ni kan vänta er mer cashgame här under hösten gubbar. Det var ju för övrigt 2004 på Hawaii som jag lärde mig spela poker ordentligt och då lirade vi just cashgame. Men ikväll var det som sagt turnering. Ärade gäster var Erik, Johannes, Johan, Yrwing, Matte och Mackan.

-They're dogs, and they're playing poker, aaaah!

Jag inledde starkt och tog en bra chiplead bland annat genom att gå all in mot Mackan med AKs i andra handen efter han reraisat mig. Men det var inte min kväll och jag tappade sakta marker under resten av kvällen. Även om jag höll mig flytande genom en del vältajmade bluffar som jag också visade upp. Så det hade ju vart sweet att få en bra hand senare men så blev aldrig fallet.

Matte jobbade sig upp till delad chiplead med mig men blev dunkad av Erik några gånger. Således åkte Matte ut strax innan mig. Dessförinnan hade Johannes och Johan fallit. Kvar satt Erik och Yrwing med stora staplar samt Mackan som lyckades trippla upp i en hand mot mig och Johan. En hand där jag för övrigt gick plus genom att slå ut Johan.

3x all in där Mackan trippla, Calle gick plus och Johan åkte ut.
Mackan  vs Calle vs Johan

De tre satt länge och lirade och jag antar att bubblan spelade en viss roll här. Erik som har 50% vinstfrekvens i vårat homegame när han väl hamnar heads up fick ingen chans att bättra på den statistiken ikväll. Mackan mötte Yrwing i finalen och det betydde att en färsk vinnare skulle koras då ingen av dem kommit så långt i en turnering här förut. Mackan drog längsta strået och jag gratulerar honom till hans vinst. Nu har han någonting att hålla över huvudet på Olsson och Matte som förblir vinstlösa här hemma hos mig apropå turneringar.


Jag brukar ju använda mina pokervinster till att inhandla nya akvariefiskar. Men den här gången hade jag ingen press på mig då jag dagen innan fått en massa fisk gratis. Jag emailade Kodjo och tjejerna på Morgonpasset (P3) när de sa att de ville ge sina fiskar ett nytt hem och de valde ut mig som ny ägare. På köpet fick jag dessutom ett fint akvarium av dem. Så det var ovanligt mycket fiskar här hemma denna kväll.

Jag räknade föresten igenom poängen i maratontabellen dagen efter och kom fram till ett chockerande misstag. Johannes har faktiskt inte alls gått om K-Lo i kampen om tredjeplatsen utan han ligger kvar på plats fyra. En ynka poäng efter K-Lo. Så nu är det upp till bevis Johannes. Du behöver plocka lite poäng för att återigen kunna känna bronset i din hand.

13-08-2010

Fredagen den 13:e var vi 7 man som satte oss ned för att spela cashgame. Manskapet bestod av Olsson, Matte, Mackan, Johan, Lulle och Stenis. De två sistnämda debutanter i vårat homegame. Johan gjorde för övrigt sin cashgame debut. Upplägget var som vanligt dealer's choice men vi droppade omaha för enkelhetens skull och lirade endast texas samt pineapple. Matte som alltid lirar löst blev den stora förloraren ikväll. Även Johan och Stenis backade. Alla andra plussade med Olsson som den stora vinnaren.


Själv inledde jag aktivt för att sedan spela mer tajt. Resten av bordet hade en motsatt strategi och spelade mer händer ju mer öl som dracks. Jag dunkade Johan med AA samt Lulle med en stege för mina två största potter under kvällen. Kortmagneten var dock Mackan som visade upp fyrtal i både tior och fyror ikväll. Den höga konsumtionen av malt, humle, jäst och vatten ledde till mycket gambling. Vi hade flera gånger en straddle på 32 med big blind på 2. Jag var "den tråkige" som inte la upp straddle på 64 vid flertal tillfällen men det står jag för. Det blev sedan party på en krog där jag trots mina nyss fyllda 30 år kände mig som lammkött och var innerligt glad att jag redan hade en ring på mitt finger. Olsson och Johan var dock heta på damerna under kvällen trots den höga medelåldern, eller kanske på grund av den? ;)


14-07-2010

Sommarpoker kan vara svår att få till ibland. Folk svarade på sina mobiltelefoner från västkusten, skärgårn, Norge och Las Vegas. Men efter att ha gått igenom hela min telefonbok efter kortspelare såg det ut som vi skulle bli rätt många ändå. Mången gubbe hade svarat ja och ytterligare ett drös hade sagt att de skulle försöka dyka upp. Men i slutändan kom endast Erik och Udden hit. Inga bannor delas ut för det var oturliga omständighter att vi blev så få. Förutom kanske den där snubben som glömde bort pokerkvällen, åkte hem till sin mamma och inte meddelade detta till värden förrän i sista sekund.

You know who you are ;)

Men det var ju för tusan första pokern här hemma sedan i januari. Så vi tre satte oss ned och lirade två omgångar gammal hederlig Texas-turnering. För mig blev det en heads up mot Erik och Udden vardera, och båda gångerna gick jag segrande ur duellen. Inte så många spektakulära kortsituationer men Erik fick AK, AA och AA på raken vilket är lite lustigt. I andra omgången åkte Erik ut snabbt när han floppa topptrissen 888 mot min K-färg. Min favorithand är 88, och om inte jag har tur med den så har min motståndare otur med den. Så är det bara (läs t.ex. längst ned i bloggen vad jag gjorde mot Matte i Lasse Kongo Open). Noterbart är hur mycket lösare Udden började spela efter jag hade gjort drinkar till oss tre. Man tager vad man haver så vodka, apelsinjuice, passoa med is, sugrör och lime blev katalysatorn till ett mer actioninriktat lir.

27-01-2010

Pokerafton för tredje veckan i rad. Sannerligen en stabil start på pokeråret 2010. I kvällens drabbning var det Texas som gällde och kombatanterna var Calle, Erik, Claes, Johan och Udden. Det blev en ganska lång omgång där endast Johan saknades efter två timmars spel. Udden och Claes byggde upp en rivalitet under kvällen där bland annat båda lyckades vinna händer mot varandra på rivern med 55 på hand och utan träff. I den största handen herrarna emellan reraisa Claes all in med AT mot Uddens AK. Floppens två första kort var tior, men det tredje kortet var en kung och det kom även en kung på turn.

Udden vs Claes
floppens första två kort ; floppens tredje kort ; turn

Själv inledde jag starkt och plockade åt mig mycket av de röda markerna. Röd mark var som vanligt värd 25 och startstacken var 10 000. Det är kul att ha en stor markerstapel men det blev lite svårt att hålla koll på själva värdet av den det måste jag erkänna.

Efter att jag förlorat en stor pott mot Erik försvann dessutom alla mina stora marker och kvar satt jag kvar med en massa rött. I den handen synade jag Eriks stegdrag all in med mitt floppade triss 666. En djävulsk river senare gick jag från chiplead till shortstack. Men markerstapeln förblev stor då jag åtminstone hade alla röda marker kvar. Själva värdet av stapeln arbetade jag sedan upp sakta men säkert.

Claes kunde ikväll visa upp den bästa hand jag sett här hemma. En färgstege i klöver upp till knekten.


Inför heads up hade jag en knapp chiplead mot Erik. Avgörandet kom när båda två valde att slowplaya varsitt svagt A innan floppen. På en dragvänlig flopp med ess och två hjärter åkte alla markerna in. Jag reraisa all in med A7 och Erik syna med A2 i hopp om att jag hade färgdraget. Årets första seger var därmed bärgad =)

21-01-2010

AA i första handen och QQ i andra handen. Ändå låg jag sist efter dessa två händer. Jag var ofokuserad idag och kom bara på femte plats av hela nio deltagare. Eddy, Erik, Johannes, Mackan, Olsson, Magnus, Matte och Fisken gästade. För ovanlighetens skull blev vi lite väl många för mitt tycke. Ett bord med sex spelare är nog mitt favoritnummer. Förutom i de större turneringarna där jag gärna ser ett stort deltagarantal. Jag åkte för övrigt ut med triss mot triss ikväll så korten var inte riktigt på min sida. Fisken vann till slut heads up när han floppade triss med J3 mot Mattes AA.


Då pokern gick åt skogen fick jag dominera i Buzz istället. Erik, Johannes, Olsson och Mackan föll alla offer för övermäktiga Overlord =)

12-01-2010

Denna pokerkväll spelades två omgångar av dealer's choice och med mig vid bordet hade jag Erik, Johannes och Matte. Båda omgångarna var mycket lika varandra på alla sätt och vis. Så båda kan egentligen beskrivas som följade:

1. Calle jobbar tidigt upp en stabil chip lead
2. Johannes blöder marker och börjar ligga risigt till
3. Calle har otur och dubblar upp Johannes
4. Calle lyckas inte repa sig och åker ut först
5. Erik har otur och åker ut mot Johannes
6. Johannes förvaltar sin chip lead och besegrar Matte

-Deja vú

Detta scenario hände alltså i båda omgångarna. Som Neo i Matrix fick vi uppleva lite deja vú. Man kan ju börja fundera på om inte Johannes är lite av en Mr Smith. Men jag var tydligen inte redo för sanningen ännu så ikväll blev det ett bottennapp för mig rent resultatmässigt. Jag är dock faktiskt väldigt nöjd med mitt spel. Men det var attans svårt att få den där skeden att böja på sig när man inte får vinna ens någon av sina coin flips. Turen står den djärve bi och ikväll fortsatte Johannes sin fina trend från förra året. Jag lyckades till exempel få in alla marker med floppat triss mot hans tvåpar men det hjälpte inte. Även Erik fick känna oturen grina honom i ansiktet med händer som AK mot Johannes K9.

En kul hand (texas) var när jag höjde med AK och blev synad av Erik och Matte. Floppen kom 22x och jag fick lägga mig. På river kom ett ess men inte hade det gjort mig någon nytta då Matte hade fyrtal i 2:or. En annan lustig hand (pineapple) var när Erik hade AQT och Matte hade QJx. Erik slängde av misstag bort sitt A och fick nöja sig med att visa upp QT och top pair på river. Men den kickern räckte inte då Matte hade QJ. Ooops! ;)

preflop: Erik
 vs Matte
postflop: Erik  vs Matte
bordet

I och med dessa dubbla segrar tog Johannes klivet opp till 3:e plats i maratontabellen [edit: felräknat av mig, Johannes är fortfarande på 4:e plats i augusti 2010]. Nu är siktet inställt på att gå om Erik i tabellen sade kvällens mästare. Själv undrar jag vem som skall ta upp jakten på Johannes. Blir det kanske Edward, Johan, Fisken eller Udden? Sedan sitter jag själv inte säker i tabelltoppen längre för jag har implementerat en ny regel. Denna innebär att jag som värd halverar min poängskörd. Dels för att göra det hela mer intressant. Dels för att jag ju faktiskt spelar oftare än alla andra i min egenskap som arrangör. Så kom igen da! Om ni tror att ni kan putta ned mig från tronen så får ni kämpa grabbar! =P hehe

20-12-2009

Så var det då äntligen dags. Årets största pokerhändelse. För 5:e året i rad anordnades Lasse Kongo Open och denna gång var vi åtta grabbar som alla suktade efter att få sitt namn på pokalen. Deltagarna var Calle, Erik, Johannes, Fisken, Henry, Karlis, Magnus och Krull. Som regerande mästare kände jag ingen större press men hade så klart förhoppningar om att vinna back-to-back. Jag blev dock den förste att åka ur årets turnering och därmed den ende som använde sin rebuy-möjlighet.

Lasse Kongo Open 2009

Det stod tidigt klart att Fiskens kompis Magnus, en ny bekantskap för mig, var en mycket kapabel spelare. Med position på tighta Fisken hade han dessutom en bra bordsplacering med kontroll på sin polare. Magnus spelade aggressivt och hade en överlägsen chiplead efter dryga två timmar. Bland annat slog han ut mig med sina AA när jag med KQ träffat top pair på floppen. Skam den som ger sig dock och jag köpte som sagt in mig igen.

Förste man att lämna turneringen blev Karlis följd av Henry. Tredje man till rakning blev Krull som försökt mjölka sitt triss i ess mot Fisken tills denne fick en runner runner färg i spader. De tre grabbarna från klass E i Fribergaskolan hade således ingen lyckad afton. Apropå spader så gjorde Henry en kul grej. I samband med att Karlis slogs ut fick allas vår desperado agera dealer två gånger i rad. Av de 10 kort som Henry lade upp på bordet under dessa två händer var 9 av 10 spader.


Jag var ovanligt kortdöd i år men slog i alla fall ut Karlis med AK mot KQ. Krull var tidig chipleader men skänkte det mesta av sina vinster rätt omgående till Erik. Efter det tog Magnus över och arbetade upp en monster chiplead. Fisken och Johannes spelade tight. Efter att Henry åkt ut skulle det ta en bra stund innan näste man skulle falla.

Johannes öppnade upp sitt spel och tog pott efter pott. Magnus var dock mycket nära att slå ut honom med AK vs AQ men det blev en split pot. En annan pott mellan de tvenne, där även Erik var inblandad, förtjänar att nämnas här. Den började med att Erik höjde varpå Magnus synade. Johannes gjorde då från big blind en ganska liten höjning. Eftersom han spelat tight hittills la sig båda de andra rätt snabbt. De tyckte väl det stank AA lång väg där förmodar jag. Jag bad Johannes att få kolla på handen för att se om den var "blogworthy". Å dra på trissor grabbar för här hade Johannes endast ett par i 9:or. Mycket bra lirad hand med den tighta image som Johannes hade skulle jag säga. Han var nu glödhet och tog även över chipleaden.

Själv tog jag de chanser jag fick och ökade sakta på min markerstapel. När vi var tre man kvar, efter att Erik och Fisken åkt ut, så ökade jag min aggressivitet ordentligt. Det föll sig så illa att jag hamnade all in mot Magnus,
med 33 vs 99, när vi hade ungefär lika mycket marker. Men likt Joe Cada, årets världsmästare i poker, träffade jag trissen när jag behövde den. Trots att Magnus lyckades dubbla upp mot Johannes så kunde jag strax därefter slå ut honom. Heads up mot Johannes skulle inledas med jämnstora markerstaplar och relativt låga blinds. 

Från att ha varit den ende som tvingats göra en rebuy hamnade jag nu alltså heads up om titeln.

Nu var det dags för revansch efter att jag tidigare i år förlorade finalen av Percy's Trophy mot just Johannes. Jag bestämde mig för att spela extremt aggressivt för att försöka stjäla så mycket som möjligt. Efter att ha reraisat i hand 1 med AK visade jag upp mina kort. Strax därefter försökte Johannes spela tufft tillbaka mot mig, men då hade jag redan floppat triss i 7:or. Efter bara några få händer hade jag tagit en ordentlig chiplead. Den märkbart trötta Johannes försökte vända på steken med A7 all in men då hade jag plockat upp par i 10:or. För övrigt var TT den bästa hand jag hade under hela turneringen. Paret stod sig och jag försvarade därmed min titel från 2008 =)


Jag vill passa på att hylla Johannes insatser på pokerfronten i år. Han hamnade heads up i alla de tre större tävlingarna. Först slog han mig i heads up finalen av Percy's Trophy. Sedan kom han tvåa efter Claes i Omaha-turneringen Roland Garros. Att ta minst silver i de tre största pokerturneringarna är ett svårslaget rekord. Med stora steg har han klivit uppåt i maratontabllen där jag förväntar mig att han snart går om K-Lo och tar över bronsplatsen. Härmed utnämner jag Johannes till Player of the Year 2009, snyggt jobbat mannen!


Doyle Brunson är känd för att han vann Poker-VM två år i rad med handen T2. Själv vann jag förra året Lasse Kongo Open med handen 22 och nu i år alltså med handen TT. Så vi använde alltså båda två stycken 10:or och två st 2:or för att vinna våra titlar. Det gäller att lära från en mästare, fast jag tar mina par framför Doyles T2 alla gånger ;)

04-12-2009

Grabbafton var namnet och ärade gäster var Erik, Eddie och Jonas. Det lirades poker och playstation. Således en nästintill fullbordad PPP-kväll. Det hade behövts lite biljard för pricken över i:et men strunt samma. Mycket fin grabbkväll blidde det. Eftersom denna bloggen gäller poker skall jag bara först som hastigast summera vad som skedde på playstation. Jag spöade Erik 3-2 i fotboll trots underläge 0-2. Mest spelade vi olika Buzz frågesportspel. Jag var den evige tvåan och fick se mig besegrad av först Jonas, sedan Eddie och till slut Erik. Tur att jag fick vinna i fotboll i alla fall.

Behöver jag nämna att det dracks kopiösa mängder av öl? ;)

Vi spelade två omgångar poker. I den första tog jag och spelade tight och inväntade en bra hand. Då sådan hand inte ville dyka upp tog jag vara på en chans som Eddie gav mig. Jag märkte att han var svag när han höjde preflop, varpå jag reraisa honom med den stabila handen 47. Eddie synade och floppen kom 77x. Jag checkade ödesdigert och lät Eddie träffa stegen på turn. Jag var ute och Eddie behöll sin chip lead ända in i mål. Debutanten Jonas kom på en hedrande andra plats.

Den andra omgången hade jag ordentlig revanschlusta och lyckades trots alla öl hålla uppe spelet bättre. I den allra första handen har jag KT och träffar tvåpar på floppen mot Eddie. Eddie går all in i ett oseriöst fylleryck och jag vet att jag har han krossad. I ett sällsynt broderligt ögonblick viker jag dock upp handen och säger -Jag lägger mig så du får spela lite längre men nästa gång du spelar så där så kommer jag att ta dig. Eddie ser paff ut. Vi skålar och spelet fortsätter.

Eddie fortsätter spela vilt och slår ut både Erik och Jonas. Jag minns att speciellt Erik var purken när hans AT fick spö av Eddies A7. Så med en monster chip lead emot mig inledde vi heads up. Med en så aggressiv Eddie var det rätt lätt att dubbla upp för mig ett par gånger med händer som AA och KK. När mina TT mötte hans 22 så var dock bad beaten ett faktum. Trots att jag hade AA, KK, KK, TT under en ganska kort heads up duell så hade Eddie allt flytet. Det är bara att gratulera den ikväll dubble vinnaren Eddie och hans vilda spelstil =P hehe

 
Borde inte dessa händer räcka för att vinna en heads up? ;)

29-10-2009

Årets andra cashgame såg debutanterna Erik och Udden lyckas respektive misslyckas. Erik med erfarenhet från cashgame på nätet spelade tight och närapå dubblade sin insats. Udden som aldrig spelat cashgame tidigare var inte lika lyckosam och tappade till slut alla sina marker. Andra deltagare denna gång var Olsson, Matte och Johannes. Alla dessa följde sitt mönster från vårt förra cashgame (24sept). Matte plussade medan de andra två gick minus. Även jag följde, med viss svårighet, mönstret och gick till slut plus.

RESULTAT
1. Matte, 3x insatsen
2. Erik, 2x insatsen
3. Calle, lite plus
4. Olsson, lite minus
5. Udden, förlorade allt
6. Johannes, förlorade allt
Jag inledde med att förlora hela min insats mot Matte. Jag floppade top pair Q vilket fick mig att endast syna Mattes höjning på flopp. På river låg färg och stegmöjligheter. Jag bluffade all in men Matte synade mig efter en stund med ett lågt tvåpar. Således en usel start på min kväll. Jag visste att jag var stark på flopp och att jag var svag på turn. Men det sista skrämselkortet 8s fick mig ändå att bluffa. Cred till Matte som innan han synade sa -Jag sätter dig på typ QT.

Calle  vs Matte
flopp
turn  och river

Matte inledde starkt och vann de fyra första händerna. Resten av kvällen fortsatte han att spela bra och mycket löst. Då hjälpte det att han åter och åter igen drog ut folk, i synnerhet Olsson. Han lyckades även dra ut mig på river med en färg när jag hade floppat topptrissen med TT. Jag höjde 90% av potten på flopp och turn varpå Matte synade. Trots att Matte gav mig ett mycket lockande pris på river hade jag inga problem att lägga min hand. Jag visste att han hade färg. Det var knappt ens en gissning, jag var säker, och fullt beredd att lägga mig om färgen kom. Det var min bästa fold ikväll.

När två pers fått slut på pengar, och Erik valt att gå hem som vinnare, var vi endast tre musketörer kvar vid bordet. Olsson symboliseras här av Långben, Matte är mus och jag är så klart Calle Anka.Jag hade då ingen lust att sluta då jag inte alls gått bra hittills och Matte och Olsson var öppna för mer lir. Det skulle de båda komma att få ångra. Short handed vände jag på min lycka, bla med hjälp av AA två gånger och även när mina KQs knäckte Mattes AA. Olsson lyckades vinna en märklig pott där vi alla satt på ganska höga par, nämligen JJ, TT och 88. Med hjälp av floppen och tack vare position kunde han ta hem potten med sämsta handen.

Calle
vs Matte  vs Olsson
flopp

Jag lovade ju att inte krossa er lika hårt denna gång. Men jag kan ju inte gå minus heller. En minimal vinst denna gång blev lösningen på ekvationen.

07-10-2009

Första stora handen jag spelade så spelade jag ganska svagt. Jag hade AK på AJx flopp och trots att jag misstänkte AJ synade jag all in. Runner runner stege blev lösningen på mina problem. Det var enda gången under kvällen jag drog ut. En sådär 4-5 gånger efter det, när min motståndare var all in, hade jag bästa handen och förlorade samtliga gånger. Det som smärtade mest var QQ mot Eriks TT. Det var allt jag tänkte säga om mitt lir ikväll.

Erik och Johannes är ju stammisar här och tog sig båda upp till topp tre. Tredje mannen i leken denna gång hette Karlis. Förra gången Karlis var här för att spela poker satt han enbart och drack cider på sidolinjen, inga kort spelades från hans sida. Denna gång var det dock dags för gambling. Han var short stack, men lyckades med att inte bara klänga sig kvar utan att totalt dominerade, ofta med hjälp av bra kort. Johannes dunkade Erik med en coinflip och sedan var det heads up. Karlis, denna osannolika pokermästare, hade dock inga problem att göra slarvsylta av Johannes och tog sin första seger här ikväll.-Nu när jag vunnit. Jag måste erkänna en sak grabbar. Jag kan inte spela poker. Jag vet inte om tvåpar slår triss. Färg visste jag inte att man kunde få.
/Karlis

Haha! Härligt att se hur korten kan falla ibland ;)

24-09-2009

För första gången någonsin hemma hos mig lirade vi cashgame denna kväll. Jag gästades av Fisken, Anton, Johannes, Olsson och Matte och det var dealer's choice som gällde. Texas No Limit, Pineapple och Pot Limit Omaha var valen. Två, tre eller fyra kort på hand alltså. Initiellt var det ganska få personer som var intresserade att testa cashgame men till slut blev vi ett glatt gäng som lirade vilt och lät markerna flyga. High stakes poker cashgame var ett lyckat koncept som vi tveklöst kommer att köra flera gånger.


Jag fick en å annan gliring då jag köpte in mig med en 20 euro sedel. Kaxigt sa jag att jag räknade ändå inte med att förlora och om det nu skulle gå dåligt skulle jag luska fram lite svenska mynt ändå ;)


Låt mig nu inleda med en hand jag spelade mot Anton. Anton höjde från big blind för att få bort folk och endast jag synade på knappen.

flopp
Anton höjer, jag synar
turn    Anton checkar, jag höjer svagt, Anton synar
river   Anton checkar, jag går all in, Anton lägger sig

Så vad hade jag? Kåk, fyrtal, färg eller bluff? Ja ett av dessa alternativ är korrekt såklart. Men då detta är cashgame tänker jag för en gångs skull inte tala om vad jag hade. Spelet var för övrigt pineapple hold'em. Anton sa efter handen att han hade två spader initiellt men att han slängde en av dem. Jag skulle säga att nyckeln i den här handen är när jag höjer svagt på turn. Anton har väldigt svårt att tro på att jag har en 8:a i det läget, men han synar ändå efter en stund. Det enda vettiga att göra på river för mig är att ställa all in. Anton bestämmer sig till slut att min hand måste vara A8. Vad tror ni andra?

Förste man att gula ikväll blidde Johannes med QQ mot Olssons TT. Otur för Johannes som gjorde allting precis rätt. Bad beaten knäckte Johannes som valde att inte köpa in sig igen. Något som däremot en lös Olsson gjorde under kvällen. Det böljade upp och ner för honom och till slut kunde Olsson runda av kvällen som förlorare. Ett öde han delade med, dock inte till den höga grad som, Johannes och Anton. Matte och Fisken var vinnare men inte med någon större marginal. Jobba hårt min vän, för cashen kommer sen. Det var istället jag som krossade allt och alla ikväll. Nästan så man skäms lite. Här bjuder man in polarna och så skinnar man dem. Men nästan alla mina beslut ikväll var korrekta. Förutom när Anton använde en 72 för att bluffa mig. Men dessa slantar tog jag igen senare under kvällen.

RESULTAT
1. Calle, drygt 3x insatsen
2. Fisken, lite plus
3. Matte, lite plus
4. Olsson, lite minus
5. Anton och Johannes, förlorade allt
Notering: Calles vinst var mer än 10x Fiskens vinst

Jag är säker på att det spelades massor av blogworthy händer under kvällen som jag inte deltog i. Men tyvärr så kommer jag mest ihåg de händer där jag själv var inblandad. Det dracks ju en hel del öl denna kväll så ni får förlåta mig om jag förträngt några av era egna favvohänder gubbar. Apropå alkohol vill jag tacka Matte som höjde glaset och svepte en Jäger med mig. Det är aldrig kul att skåla ensam och jag vill nu passa på att gratulera Matte som för första gången gick hem med några pengar på fickan efter en pokerkväll hemma hos mig. Matte har varit lite av en bubble boy men nu kanske trenden har vänt.

En hand jag dock minns var när Olsson mötte Fisken tidigt under spelet. Denna hand lade grunden till Fiskens vinst ikväll då hans QQ krossade Olssons 52 på en Q52 flopp. Detta spel var tveksamt av Olsson då det faktiskt var Omaha som spelades. Att ta bottom two pair och använda dem mot bordets mest tighta spelare var optimistiskt. Olsson insåg sitt misstag för sent och han visste att QQ var på g innan Fisken ens hunnit vika upp sin hand.

En hand jag fick många gånger ikväll var AK och jag spelade den på många olika vis. Preflop både höjde, reraisa och limpa jag. På flopp höjde, checkade eller synade jag. Det var helt enkelt väldigt svårt att veta när jag hade AK ikväll. Ett faktum som Anton dyrt fick betala för. Jag limpade med AKs på knappen varpå Anton höjde från big blind (ett scenario ni kanske känner igen?). Floppen gav mig färgdrag, turn gav mig A, och på river fick jag färg. Anton ställde och jag blixtsynade såklart. -Att du får så bra betalt för att spela AK så konstigt... muttrade Olsson efter den handen. Det här är cashgame gubbar. Då är inte AK i min bok en all in hand som när vi spelar turnering. Å inte var jag all in preflop en enda gång heller denna kväll. Om jag hade varit det hade ni fått se minst KK, eller kanske QQ om jag mötte upp någon lös individ.

Cashen dom tas!

Tack grabbar för en trevlig kväll och jag lovar, som pokerspelare, att jag inte skall krossa er lika hårt nästa gång ;)

10-09-2009

När Lisa och jag får för oss att det är dags att köpa nya fiskar till vårat akvarium ja då är det dags för poker helt enkelt. Två gånger tidigare har jag lyckats vinna vårat homegame precis innan vi skulle gå till en zooaffär. Det blev även en tredje vältajmad omgång denna kväll så på fredag drar vi och köper firrar =)Höstpremiären 2009 gästades av Matte, Olsson, Johan, Fredrik, Henrik och Fisken. Bästa starten fick Matte, mycket tack vare flera höga pocket pairs, men även Fisken inledde starkt. Själv slaskade jag lite för mycket och det var först efter att mina QQ mötte Henriks 88, varpå jag fick dubbla upp, som jag höjde nivån på mitt spel.
Henrik tog lite senare över chiplead efter att bland annat ha floppat en stege mot Olssons KK. Att jag sedan fick slå ut Olsson som förste man är alltid lite extra roligt. Det enda som slår det är nog att spöa han heads up. Olsson hade lovat att spela extra seriöst och verkligen försöka vinna ikväll så han var inte nöjd med sin insats. Firma Olsson och Matte har ett mycket skralt resultat hemma hos mig där faktiskt ingen seger bärgats av någon av dem. Så nu stod alltså hoppet till Matte.

Fredrik föll som andre man och följdes av Johan, som stångades med Matte i några händer men drog det kortaste strået där. Mattes drömmar om en första titel grusades dock när han ställde med JJ mot mina KK. Jag kunde sedan slå ut fisken med ett ess och han konstaterade bittert att han var mycket missnöjd med sitt spel idag. Klart man blir bitter när man bubblar men vi vet att Fisken är stark och blir giftig framöver. Heads up mot Henrik, med jämna markerstaplar, tog bara några få händer. Med mina 99 blev jag reraisad all in. Jag synade och min hand stod sig mot död mans hand.

Muffinlirarna föll en efter en denna kväll

En trevliga detalj var att jag alltid hade bästa handen när markerna ställdes in och ännu bättre var att det höll varenda gång. Rättvis seger alltså men vad sannolikheten är för att alla ens händer skall stå det vete sjuttsingen [edit: att vinna alla dessa 5 händer var ca 16%]. Tröst på såren till grabbarna var att de alla fick lyxiga muffins jag inhandlat. Då inte alla pokerpolarna fick smaka bröllopsmuffins några veckor innan tyckte jag det var en fin idé. En pokerkväll hemma hos mig är mer än bara kortspel och så skall det förbli =)

29-07-2009

Denna afton var det Dealer's Choice med Texas NL, Pineaaple NL och Omaha PL och dessutom rebuy. En salig mix alltså. Greken gjorde en efterlängtad comeback som dock såg honom åka ut först av alla. Vi får hoppas att det inte var alltför avskräckande och att han kommer åter snart igen.


Allra första handen träffar Johannes triss i fyror, andra handen träffar Greken triss i åttor och tredje handen får Fisken färg. Snacka om stabila händer att starta kvällen med. Det blev dock inga större fyrverkerier under dessa händer och spelet var länge rätt jämnt. När en timme nästan gått och rebuy-perioden nästan är över hittar jag KK under the gun. Jag synar och hoppas på action. Johannes går all in och likaså Claes. Smutt! Killarna sitter på TT och JJ. Claes träffar sin triss men jag går ändå duktigt plus i potten då Johannes inte har samma flyt. Om jag hade dunkat även Claes här hade jag haft hälften av alla marker på bordet...

Calle vs Claes vs Johannes

turn


När det är tre man kvar sitter jag och Erik på varsin rejäl markerstapel och Johannes sitter på shortstacken. Efter smått osannolika 1,5 timmar tremannapoker, och nytt blinds-rekord på 4000/8000, drar jag till slut kortaste strået av oss tre. Vi det här laget var vi alla ganska jämna markermässigt och vi spelade i princip lotto. Johannes hängde kvar länge då han plockat AA gång på gång men vinnare blev till slut Erik.

En riktigt kul omgång =)

10-07-2009

Dagen efter Omaha-turneringen Roland Garros var det åter dags för lite gammal hederlig Texas. När Eddy kommer på besök då ska det spelas heads up med enorma markerstaplar så är det bara. De två första matcherna tog jag hem tämligen bekvämt men den 3:e blev helt klart blogworthy. Två händer speciellt...

Eddy leder matchen när en jättepott tar form. Han har AQs i spader och jag har QT och floppen kommer Qxx med två spader. Riktig monsterflopp för Eddy alltså. Dock artar det sig så att jag ställer in allt jag har (med 7% vinstchans) och får självklart en syn. På turn kommer spader T och ger mig tvåpar och Eddy färg. På river kommer ytterligare T. Wohoo! Runner runner TT =D

Sedan i sista handen kommer floppen AJT och jag håller KT på hand. Eddy höjer och jag synar. På turn kommer T. Eddy går all in och jag synar. Han visar upp KJ. På river kommer T och fullbordar mitt fyrtal. Wohoo! Runner runner TT =D IGEN!

09-07-2009

Vädret på siståne har varit uschligt regnigt och jag hoppas den varma sommarn kommer åter snart. Som Roland skulle sagt -Efter regnet kommer solsken. Roland har alltså fått ge namn åt Roland Garros, en Omaha-turnering, som hade premiär denna kväll. Deltagarna var Calle, Erik, Udden, Matte, Micke, Claes och Johannes.


Matematiken kring pot limit var helt klart något som i början slöade ned spelet. Men det tog inte alltför lång tid innan vi fann oss tillrätta. Så länge man gjorde "normala" höjningar så behövde man ju inte ens tänka påt. Det var dock väldigt lätt att se när någon hade en bra hand och ville höja. Då knakade det i skallen på folk och tystnade rådde medan resten av bordet avvaktade.

I en tidig hand mellan mig, Johannes och Micke kom en låg flopp med två hjärter. Johannes bettade och båda vi andra följde med. På river lägger Johannes ett value bet som jag nästan synar direkt med mitt floppade tvåpar. Men då tänkte jag till och gjorde en bra läggning. Jag satte initiellt Johannes på ess högt färgdrag. Därav spelade jag mitt tvåpar lugnt för jag ville inte se en till hjärter, som tacksamt nog aldrig kom heller. Men på river kände jag mig slagen. Det fanns nu även chansen att någon träffat stege. Jag satte Johannes på ett missat A högt färgdrag och en träffad stege, eller AxQ8.

När jag la mig och bad om visshet sa Johannes att han haft ATsQ8 vilket gjorde mig mycket nöjd. 3 av 4 kort korrekt plus att det sista kortet var ett högt hjärter som jag antagit. Hade jag tänkt ännu längre hade jag faktiskt kunnat gissa att hans sista kort var en tia då floppen kommit T hög.

Trots rebuy möjligheten var det ingen som köpte in sig igen. Den enda som fick chansen, men alltså inte tog den, var Matte. Han åkte ut när jag tog min double suited AQTTss och knäckte hans AAxx med ett fyrtal. Markerna gick in preflop och jag vill anmärka på att jag aldrig hade spelat denna hand så hårt om inte klockan varit några minuter ifrån end of rebuys. Lite lustigt att jag i julas, i Lasse Kongo Open, spelade en hand hårt strax innan end of rebuys mot just Matte och även den gången tog en jättepott. Båda gångerna var jag slight underdog men drog ut stackars Matte.

 Calle vs Matte 

flopp
turn och river

Jag var chipleader ett bra tag tills Johannes började få bra träffar. Även Claes markerstapel växte sig stor. Micke, Erik och Udden fick aldrig riktigt igång något denna kväll. Så kom då den hand som jag älskar att hata. Jag hade A6xx i big blind och synade Claes höjning från knappen. Floppen kom A6x med klöver färgdrag. Jag lyckades få in allt jag hade mot Claes nakna K högt färgdrag. Som stor favorit kunde jag dock bara sucka när färgen slog ut mig ur Roland Garros.

Kampen om titeln skulle stå mellan Claes, som aldrig vunnit ett homegame, och Johannes, försvarande heads up mästaren från Percy's Trophy. Claes avgjorde dock i princip matchen med floppat triss i åttor mot Johannes tvåpar och segerchecken var hans. Grattis Claes till din första vinst och att du skrivit in dig i PPP's historia som förste vinnare av Roland Garros =)

23-06-2009

Sista pokern inför sommarn gästades av Johan, Erik, Olsson, Matte och Johannes. Det var även i denna ordning som dessa kom på resultatlistan om man inte räknar med mig själv som bubblade på 3:e plats. Johans efterlängtade comeback blev således en succé. Nu ligger han och Udden på delad 4:e plats i maratontabellen. Visst vore det smutt med en heads up mellan dem nästa gång vi spelar.

Olsson och Matte satte tonen direkt genom att bägge två spela slaskigt. Själv satt jag mellan dessa två herrar och högg potter när jag kunde. Johannes limpade med för det mesta och fick till slut se sig utslagen av Olsson som synade ned hans all in bluff med sin triss. Erik och Johan bidade sin tid. En korrekt taktik visade det sig då det var dessa två som till slut skulle mötas heads up. En seger för tålmodigt spel alltså.

När Olsson gick all in preflop mot Johans big blind så tog spelet slut för honom. Det intressanta här är egentligen inte händerna i sig utan hur jag läste Johan. Jag sa till Matte -Han har A8. Mycket riktigt var det Johans hand och det var en korrekt syn av honom då Olsson var svag. Hur visste jag att Johan hade död mans hand? Ingen aning! Att jag så ofta lyckas läsa just Johan rätt är ett mysterium även för mig.


Under kvällen hann jag och Matte även spela lite playstation fotboll. Allt jag gjorde tycktes gå hem så det blev 5-0 respektive 3-0 i de bägge matcherna. En frusterad Matte lyckades inte spräcka min nolla men väl Zlatans ben. Min stjärnanfallare fick bäras ut på bår.

Ett andra pokerspel satte sedan igång och i heads up fick Olsson in en straight flush mot mig på river. Jag hade färgen men gav honom ingen action. Det är endast andra gången sedan 2004 som jag sett någon få en färgstege i homegame. Heads up duellens stora hand var annars när jag hade A9 och turnade par i nior medan Olsson hade floppat par i åttor på en T8x-flopp. När jag gik all in och han snabbt synade grinade jag illa för jag antog jag var slagen men så var alltså inte fallet. Handen efter floppade jag stege och Olsson gick all in. Men väl på river hade vi samma stege. Hans tur höll dock inte längre än dit och segern blev min.


Olsson fick lite revansch dagen efter när vi spelade heads up och drack öl på min balkong. Men ännu så länge har Olsson inte vunnit något homegame hemma hos mig och de gånger han varit nära har jag stått i vägen. Ge inte upp mannen, din tid kommer ;)

20-06-2009

På midsommardagen kom Eddy och hans flickvän förbi och det blev en omgång poker där även Lisa tog plats vid bordet. Bakfull är kanske ett starkt ord men visst kände jag viss trötthet efter midsommaraftonens eskapader ute på Tyresö.
Läsk och pizza lades till i mixen och det var dags att spela kort. Jag kunde inte låta bli att reflektera över hur mycket det påminde mig om när mina föräldrar bjöd över något annat par för att spela bridge när jag var yngre.

Min blivande fru lyckades ta en rätt stor pott tidigt mot mig när hennes J-färg slog min T-färg. Varpå Eddy strax därefter stal "mina marker" av henne. Lisa hade AA mot Eddys QQ men han drog ändå längsta strået när han fick färg. Dessförinnan hade jag dock hunnit dubbla upp mot Eddy i en spektakulär hand som han inte lär glömma i första taget.

Eddy lyckades flasha ett av sina kort, en 2:a, vilket jag hann lägga märke till. Han höjde varpå jag bestämde mig för att bli aggressiv. Han hade ju trots allt en 2:a i sin hand så han var inte stark. Jag höjer varpå han säger all in. Tämligen snabbt synar jag med mina miserabla 54 då jag vet att oddsen är bra. Tacksamt nog visar Eddy upp 22 vilket faktiskt var bättre för mig än om han haft A2. Det var de två händer jag satte honom på. Jag vann handen efter att en 4:a kommit på floppen.Om man ska spöa sin vän och marskalk inför hans flickvän varför inte göra det med en hand som 54? ;)

Både Eddy och Lisa fick AA två gånger vardera men till slut var det ändå de två som åkte ut först. Eddy allra först efter att hans tös visat upp två damer.
Sedan fick jag det tvivelaktiga nöjet att slå ut Lisa med min A-färg mot hennes tvåpar. Trots att jag heads up mötte floppade triss av både KK och JJ tog jag sedan hem spelet och så var kortspelandet slut för denna gång.
02-06-2009

Sött vitt vin och en skum idé om att höja med 42 och 43 var en kombo som knappast gangnade mitt spel i början av denna kväll. Att försöka sno big blind av synbenägna Matte och Johannes var nog ingen snilleblixt det heller. Tack vare en stor hand mot Olsson låg jag dock några tusen plus efter någon timme. Olsson höjde och fick flera syn, varav en från mig med A9s. Med floppen 9ss fick jag top pair och flush draw så jag reraisa Olsson. Ess på turn och jag tog ned potten. Olsson säger sig ha haft flushdrag han med så jag antar att han hade KQs eller dylikt.

Erik hade råkat kladda lite på ett av sina kort märkte han efter att han foldat i en hand. Någonting slinter nu i Eriks hjärna och han vänder upp kortet och torkar av det. Alla ser nu att Erik slängt en knekt. Ett lustigt litet hjärnsläpp helt enkelt. Olsson var en annan man som inte var helt fokuserad ikväll. Han klantade sig åtskilliga gånger med sina blinds och slängde sig många gånger innan det var hans tur.

Kvällen präglades av att alla vägrade åka ut. Långt in i spelet var vi fortfarande 8 man. Fredrik Yrwing var förste man att slås ut men inte förrän han fått en andra chans. Ty Johannes hade räknat fel i en all in mot honom och det visade sig att Fredrik faktiskt hade lite marker kvar. Detta gjorde dock ingen större skillnad då Fredrik åkte ut strax därpå. Men inte innan jag hunnit köra ett litet trick mot Johannes.

Fredrik som är shortstack går all in blint i small blind innan vi ens fått våra kort. Jag sitter på big blind och Johannes höjer ganska kraftigt varpå alla lägger sig. Jag tittar ned på 96 och funderar lite om jag skall göra ett move varpå Johannes av misstag flippar upp A2s innan jag hinner agera. Nu vet jag att jag har goda odds plus att Fredrik är med och kryddar potten. Så jag går snabbt all in och Johannes lägger sig.

Ni var flera kring bordet som såg mycket fundersamma ut över denna manöver. Men jag bedömde det som att 1) jag var redo att gambla, 2) chansen var god att Johannes skulle lägga sig, 3) om jag blev synad skulle jag ha haft ca 40% chans att dubbla upp, 4) om jag inte blev synad så hade jag en free roll mot Fredrik. Om Johannes inte höjt, utan istället synat, då hade jag checkat ned handen.
Jag är faktiskt mycket nöjd med mitt spel här, även om resultatet endast blev en split pot och en mindre förtjänst =)

Johannes vs Fredrik  vCalle

Jag fick sedan nöjet att slå ut Erik och Olsson men sedan tog det roliga slut för min del. Efter min sorti tog min baneman Henrik över och hans motspelare, Robin och Johannes, stod inte emot länge. I avgörande handen blev Johannes bad beatad med AK vs K7.

19-05-2009

I tur och ordning föll de. En efter en slog jag ut alla vid bordet denna kväll. Först till rakning var Per som föll mot AA. Sedan dräptes Erik med JJ. Johannes mosades med 99. Slutligen krossades Henrik med 67. Endast Henrik, med sina JJ, hade ett litet övertag när markerna ställdes in mot mitt floppade par och öppna stegdrag.

&
Kvällens hand var AQs, inget att snacka om. Jag fick den gång på gång och den var alltid suited i klöver eller hjärter.

Per höjde min big blind från första position och jag synade med AQs hjärter.
Båda träffar vi par i ess på floppen. Jag får även färgdrag på turn och jag vet nu att jag inte drar dött så jag synar Pers all in i det här läget. Han visar upp A9 och går från chipleader till shortstack. I nästa hand lägger sig alla fram till mig i small blind. Jag synar Pers big blind utan att titta på mina kort och säger -Jag synar dig blint och ger dig en chans att tilta. Per går genast all in med dryga 3000 marker i en pott på 400. Jag flippar upp hjärter ess...

...även andra kortet är ett ess! Haha! Vilken grym flyt =D

12-05-2009

Allra första handen tittar jag ner på essen, smutt! Det gav mig en fin pott och en tidig chiplead =)

Efter 45 minuter reraisar jag Anton från big blind med JJ och han går all in. jag tar en ordentlig funderare och synar efter en stund då jag är rätt övertygad om att jag har en coinflip. Mina JJ står sig mot hans AK. Anton spelade helt rätt då han korrekt gissade att jag var ovillig att gambla så tidigt i spelet. Men jag förstod att han förstod det så jag ville visa att jag inte tänkte lägga mig så lätt.

Calle  vs Anton

Med en massiv chiplead kunde jag rätt lugnt glida fram genom spelet tills vi var tre man kvar. Fisken hade en då stor markerstapel medan Erik behövde första hjälpen. För andra gången under kvällen plockar jag upp essen. Fisken reraisar mig all in med JJ och jag blixtsynar på under halvsekunden. Sedan gjorde jag processen kort med Erik och andra raka vinsten var ett faktum.

Då spelet gott relativt snabbt bestämde vi oss för att köra en andra omgång i turboformat. Endast 25% marker och tiden minskad med 33%. Fisken tycktes plocka fina kort och var tidigt i chiplead. Själv såg jag min chans när jag satt på knappen och hade shortstack Johannes i small blind och chipleader Fisken i big blind. Då jag klockrent läst att Fisken var svag gick jag all in med T7. Tyvärr hade Johannes grekhanden och tog mycket av mina marker där.

Efter att jag och Anton åkt ut så tog vi och lira Pro Evolution Soccer, Ryssland mot Skottland. Matchen inleddes med en utvisning för mig vilket utjämnade oddsen. Med den lille tsaren Arshavin ensam på topp lyckades jag dock ändå vinna med 2-0.

Ja å just det, i pokern vann Fisken över Erik heads up.

Heta spelare just nu är jag själv, Fisken och Erik. På de tre senaste omgångarna har jag placering 1-1-x, Fisken 2-3-1 och Erik x-2-2.

16-04-2009

Vilda protester över mitt förslag att spela Pineapple istället för vanlig Texas. Men jag hade ju köpt en ananas så jag insisterade, varpå Robin kom med det utmärkta förslaget att spela Dealer's Choice. I praktiken innebar det att vi spelade Pineapple alla gånger jag blev dealer och Texas så gott som alla andra händer.

Pineapple är ett spel som är väldigt likt Texas Hold'Em. Skillnaden är att du tilldelas tre kort istället för två. Ett av dessa kort måste dock slängas innan floppen. Vilket i princip innebär aningen större valfrihet och en gnutta mer action. Jag hoppas att ni andra tyckte det var lika kul som jag att prova på.
Ananas är stabilt

En klart blogworthy hand var när Erik hade 77 och Johannes hade 88. På turn kom 7 och på river 8. Tack vare att potentiella drag hade fallit in så lyckades Erik hålla ned sin förlust i handen. Att två man träffar trissen är mycket ovanligt och vi får gratulera Erik att han inte åkte ut när det nu väl hände. Själv inledde jag med att slänga det mesta, inklusive mina pineapple-händer, då mina bästa hand första timmen var A9. På det stora hela hände inte mycket med markerstaplarna på bordet inledningsvis och alla låg länge i närheten av startstacken. 

Erik vs Johannes
turn
och river

Noterbart att Udden vid tillfälle limpade med AA precis som jag hade förutspått, eller kanske just därför att jag förutspått det? Han visade även upp AA igen senare men oturligt nog för honom fick han inte mycket betalt för sina monsterhänder ikväll.

Så kom då äntligen en pineapple-hand jag valde att spela. Nämligen J9x suited på knappen. Floppen kom T8x suited vilket gav mig ett open-ended straight flush drag. Robin hade AT och synade till slut motvilligt efter att jag tryckt in allt och byggt kvällens största pott. På river kom så Q och gav mig stegen. Som Fisken påpekade var det ju lite synd att jag inte fick sätta monstret men jag är nöjd med både mitt spel och resultatet i den handen. Trots att Robin har topp-par med bästa möjliga kicker hade jag ju över 60% chans att vinna handen när markerna flög in. En kul detalj i handen var att  jag hade min hundvalp Nemo i knät vid tillfället och det var tekniskt sett han som gick all in. För han gjorde vacker tass varpå mina markerstaplar rasade framåt och in i potten. Duktig hund!


Calle vs  Robin
flop

Johannes var näste man till rakning och Henrik förutspådde nu att han som vanligt skulle komma 3:a. Tredje man att slås ut blev Erik efter att hans KJ stått sig slätt mot Fiskens floppade triss i fyror. Erik hade lagt in halva sin markerstapel när Fisken gick all in på floppen. Jag påpekade att Fisken måste vara nöjd, eftersom jag såg att Erik inte tänkte blixtsyna. Detta tolkades av bordet som om jag menat att Fisken såg nöjd ut för han måste ha en monsterhand, men det var inte så jag menade, även om det nu råkade stämma. Men tydligen så hade du någon liten tell ändå där du Fisken. Men du fick iaf din syn av Erik. Jag som just utnämt Erik till den som alltid vinner med handen 44, det var ju lite lustigt i sig.

Erik
 vs Fisken
flop


Med fyra man kvar var således jag och Fisken stora chipleaders. Henrik var i ingenmansland och Udden började bli desperat. Det bådade ju gott för Henriks profetia att han skulle komma 3:a. Udden gick efter en stund all in på knappen när jag var big blind. Fisken från small blind väljer att ställa all in han med. Jag tittar ned på TT och ett jobbigt beslut. Efter en stunds kontemplation sa jag -Jag är 50-50 mot dig Udden och jag har bättre än dig Fisken, men... *usch* jag lägger mig. Jag satte nu Udden på KJ, vilket lustigt nog visade sig stämma. Jag antog att Fisken hade AK eller ett mellanpar så som 77. Hade mellanparet varit fallet borde jag gått med, eftersom jag hade gjort en stor vinst även om Udden vunnit sin coinflip mot mig, men jag valde att ta det varligt. Fisken var ju chip-tvåa och det fanns ingen anledning för mig att bråka med honom just då. En floppad kung gjorde processen kort med Udden och jag kunde tacksamt luta mig tillbaka i stolen över min läggning.

Udden
 vs  Fisken  vs  Calle

Nu inleddes en trevlig svit av höga par som jag fick kika ned på. Fram tills nu hade jag haft mestadels horribla händer med 77 som absolut bästa starthand. Men härifrån och framåt fick jag alla par mellan 99 och KK vilket givetvis hjälpte mig. Även om jag då som ni såg tvingades vika TT. Henrik slutade, som han förutspådde, på en tredje plats och jag skulle få min chans till heads up revansch mot Fisken. Blindsen var höga och det blev inte många händer. I de två sista händerna hittade jag KK och sedan QQ. Jag valde att gå all in med KK varpå Fisken la sig med KQ. Med QQ valde jag istället att syna varpå Fisken gick all in med KQ som han fått för andra handen i rad. Ingen mirakelkung kom och mina damer, eller tuttar som Robin skulle säga, stod sig.Calles sista
 och näst sista hand

Som jag skrev efter förra pokern... No more Mr nice guy! ;) hehe
25-03-2009

Ännu en ny vinnare i vårat homegame. Robin i sitt blott andra homegame var ofin nog att spöa födelsedagsbarnet Erik heads up. Erik å andra sidan var ofin nog att visa upp AA när jag hade KK. Den handen är såklart blogworthy. Erik höjde under the gun och fick syn av Fisken. Jag reraisa från blindsen varpå Erik gick all in och Fisken la sig. Jag må ha nästintill blixtsynat men jag vill betona att jag inte kände mig säker här och jag sa -Antingen har du den bästa handen eller så har jag det. Det gick ju att tolka som ett d'oh-statement men faktum är att jag var rädd för just essen. För övrigt la Fisken 88 och hade floppat triss om han stannat kvar.

Calle
 vs   Erik

Efter att Fisken också åkt ut strax därefter drog vi en liten trevlig heads up. Jag inledde starkt och kände segerns sötma på läpparna när jag med KQ floppa KQx. Jag mjölkade Fisken till river då han träffade färg. Jag la mig men markerstaplarna var jämna igen. Sedan fick Fisken färg tre gånger till på kort tid så jag fick se mig besegrad med mitt tvåpar i sista handen.

Annars minns jag Johans exit med AA när han enligt egen utsago meslirat handen mot Henriks 77. För övrigt borde jag straffat just Johan tidigare när jag vek ett tvåpar. Henrik betta och Johan reraisa och då det var tidigt i turneringen la jag mig på en mycket dragbar flopp. Troligen ett misstag då jag i efterhand tror mig ha varit dryga 60% favorit om jag stannat kvar i handen. Efter att Henrik lagt sig det vill säga.


Nu har jag som god värd låtit er, mina ärade gäster, vinna senaste tre gångerna. Lita på att det är no more mr nice guy nästa gång gubbar! ;)

15-03-2009

Andra upplagan av Percy's Trophy, där jag som försvarande mästare möttes upp av ett glatt gäng som alla svingade för att ta över titeln som heads'up-champion. Då vi var 9 man, dvs en för mycket, spelades först en satellit mellan två personer som lottats fram. Vinnaren av denna satellit blev Robin som därmed steg in i turneringen där han lottades mot mig. Perfekt tyckte jag eftersom jag och Robin hade mycket gamla minnen att prata om då vi inte träffats på länge. Det blev också mycket riktigt en väldigt kul match som jag till slut gick segrande ur.

Robin gjorde för övrigt bort sig när han tittade på ett foto och sa att min fästmö var söt. Vad i hela fridens namn menar Calle nu undrar ni då? Jo det var ju faktiskt så att fotot var av min syster Märta, som Robin känt sedan han var ung. Ja Märta lär ju uppskatta kommentaren hur som helst ;)

När det gäller de andra kvartsfinalerna kan nämnas att Johannes lyckades lirka sig ur Eriks grepp för att sedan stå som vinnare i den matchen. Markus vann över Borg vilket jag tyckte var lite synd då jag gärna hade fått lite speltid mot en av mina främsta rivaler. Å andra sidan var det länge sedan jag träffade Markus också så det var ju rätt gott ändå. Johannes ångade genom sin semifinal på rekordtid medan jag och Markus drog ut på våran. Jag lirade försiktig poker och väntade tålmodigt på bra lägen. När Markus i en hand gjorde sin klassiska 2x raise, a.k.a. gayraise, tittade jag ned på KK. Jag tänkte att jag nog var uppe mot ett halvstarkt ess, som bäst AJ, så jag valde att själv göra en gayraise som Markus sedan synade. När Markus betta ut på floppen Axx gav jag upp och slängde mina KK öppet på bordet. Tacksamt nog visade Markus sina A9. I dodged that bullet...

Calle
 vs  Markus
flop


Medan vi som var kvar i turneringen lirade semifinaler passade resten av grabbarna på att köra en 5-manna sit'n'go som vanns av Henrik. Noterbart att det är Henriks första seger, grattis, och även att det är den första turneringen som spelats hemma hos mig där jag själv inte deltagit. Men det faktumet skall ju inte behöva betyda något så härmed får Henrik sina första poäng i maratontabellen.


Finalen i Percy's Trophy anno 2009 stod alltså mellan mig själv och Johannes. Jag må ha haft hometeam advantage men Johannes hade å sin sida suttit och studerat min och Markus semifinal. Nu tror jag iofs inte att något av detta spelade så stor roll, speciellt eftersom jag spelade väldigt annorlunda i dessa två matcher. Då Johannes var klart mer synbenägen preflop än mina tidigare motståndare byggdes potter snabbt och mycket mer gambling blev resultatet. Johannes lyckades några gånger floppa två-par mot mitt top-par och detta blev ju såklart kostsamt. När blindsen väl blivit höga gick jag all in med 77 varpå Johannes synade med A2. På river kom esset och min markerstapel var uppäten. Grattis Johannes till den feta segerchecken och till den titel som vi alla ville åt. Jag stiger ned från tronen och bugar mig för den nye kungen av heads'up.

Calle
 vs  Johannes
river


In the words of Percy Nilegård -Du får väl ta att du torskar för fan =P

12-02-2009

Tyvärr bloggar jag nu under spelets gång så då kan ni alla gissa hur det gick... Idag hade jag kicker-problem och mina semibluffar tycktes inte skrämma någon. Sedan var det väl ohyfsat att Fisken synar min preflop raise och sedan lägger sig när jag bettar på flop. Jag säger detta för att jag hade J4 när floppen kom 544. Den handen satte du mig inte på va Fisken? ;)

Om förra omgången präglades av bra händer så är fallet icke så denna gången. Fisken drog ut AK med sina 95 bara för att sen dras ut med sina AK mot Johannes K7. Fisken skall iaf ha en eloge för att han söp klart hårdast ikväll, more power to him. Erik har nu dragit ut Johannes dubbelt genom att få tvåpar två gånger om med sina 43. Tydligen är 95 också en het hand ikväll för nu dubblade Erik upp med 95 vs T5 preflop.

Johannes står till sist som slutsegrare efter en kort duell mot Erik. Grattis till första vinsten!


Kvällen är anmärkningsvärd eftersom sista handen spelades 22:07. Varför är det signifikant undrar ni då? Jo för att av en slump kommer jag ihåg att förra omgången så avgjordes sista handen just 22:07. Tack och hej för denna gång och summan av kardemumman är att spela alltid 95 och 43! =P

Kvällens monsterhänder
 och
26-01-2009

Årets första poker vanns av Erik efter en kort heads up duell med Per. Själv kom jag 3:a efter en misslyckad limp med QQ som tillät Erik att floppa kåk med J2. För övrigt var jag en riktig calling station denna gång som sällan lyckades lägga mig. Per ligger nu farligt nära att bli en sådan där evig 2:a så det är bäst du vässar din heads up Perka.

Calle  vs  Erik
flop


Annars var själva pokern anmärkningsvärd på så sätt att vi såg ett extremt antal monsterhänder, bla 2 fyrtal, flera floppade kåkar och ett antal nötfärger.


21-12-2008

Samma dag som vintersolståndet spelades den 4:e upplagan av Lasse Kongo Open som detta år gästades av 12 härliga herrar och 1 gotländsk tös. Alltid trevligt med lite kvinnlig fägring men man skall inte låta sig luras. Glöm inte att en dam tog sig ända upp till 3:e plats 2006. I år kom Mia inte riktigt så långt men väl en plats på finalbordet för jäntan. På det stora hela var finalbordet starkt och få spelare av rang hade fallit bort, undantaget Fisken som gjorde sorti först av alla. Men i gengäld så gick hans bror Anton mycket långt i turneringen och räddade familjeäran.Under hela turneringen var jag aldrig under startstacken. Därmed följer att jag då vann hela alltet. Dock satt jag med ungefär startstacken när vi var 3 man kvar och då var jag rejält låg på marker. En nyckelhand för mig var annars efter nästan 2 timmars spel när jag ställde Matte all in med ett väl maskerat stegdrag. Det spelade dock föga roll hur jag spelat handen då Matte såklart blixtsynade med sin floppade triss i 8:or. Jag drog ut och dubblade upp på stackars Mattes bekostnad och sen spelade jag rätt lugnt medan jag inväntade finalbordet.

Calle
 vs  Matte
flop

turn

Inför finalbordet låg Johan bäst till tätt följd av Olsson. Allra första handen så höjde Anton med Q8 varpå short stack Erik gick all in med AK. Anton gjorde en i mina ögon besynnerlig syn och drog ut. Inte mig emot för Erik är en svår motståndare.  Nu var istället Anton chipleader. Ganska snabbt spelades det ner till 4 man. Mig själv, Johan, Anton och Olsson. Johan spelade ett ruskigt tight game och straffades för det genom att sluta på 4:e plats. Så var vi nere på 3 och skulle så förbli en ganska god stund.

Erik
 vs  Anton

Olsson slog av på tempot och jag hade dåligt med svängutrymme pga min låga markerstapel. Anton dominerade och stal många potter. När läget började bli kritiskt för mig och jag hade släppt några Ax blev det till slut dags för en all in. Olsson höjde på knappen och jag ställde med mina A6. Blixtsyn ännu en gång och Olsson visade upp sina KK. Tack vare floppat ess var jag dock med i matchen sedan. Här kan nämnas att tidigare under dagen blev mina KK utdragna av Mattes AK preflop så det var väl poetisk rättvisa. Icke så i Olssons ögon.

Calle
 vs  Olsson
flop


Lite senare befann jag mig återigen med lite för liten markerstapel och bara satt och väntade på nästa all in värdiga hand. Jag hade spelat medvetet tight då jag hoppades på att Olsson skulle tvåla till Anton. Jag menar inte att Olsson är sämre än Anton utan att eftersom jag känner till hans spelstil bättre så var han min önskemotståndare heads up. När Olsson höjde min big blind med K9 hittade jag grekhanden AJ och dubblade upp med den. Olsson bannade sig själv att han låtit mig in i matchen så lätt men det var bara att köra vidare.

Nyckelhanden på finalbordet för mig kom när jag endast synade Olssons raise med mina 66. Mitt vanliga spel hade här varit att reraisa all in men jag ville spela annorlunda just då. 66 är för övrigt Olssons favorithand och komiskt nog samma hand som jag tvålade till han med i förra årets Lasse Kongo Open. Floppen kom iaf J6x och jag gick genast all in som om jag missat och Olsson synade snabbt med AJ. Strax efter detta debacle blev han så utslagen av Anton och heads up skulle inledas med Anton i knapp chiplead.

Calle
 vs  Olsson
flop


Då Anton med sin lösa spelstil vid flertalet tillfällen faktiskt redan påpekat mitt, i hans tycke, tighta svaga spel bestämde jag mig för att det var dags att ändra växel. Jag vann direkt ett antal händer med mycket aggressivt spel och nu var vi lika i marker. Sedan lät jag medvetet Anton ta kommandot igen och använde checkhöjning som nytt vapen. När jag hade en chiplead på ungefär 2-1 så gick Anton all in och jag kikade ner på ett par svarta 2:or. Av det jag sett av hans spel så långt trodde jag direkt att mitt par antagligen var bra. Samtidigt hatar man ju att syna en stor satsning där man i bästa fall är en coinflip. Men efter lite tabletalk så blev jag övertygad om att jag hade min 50-50 och jag synade. Lite overkill när mina 2:or blev ett triss på floppen och hans KJ räckte inte till. Äntligen hade jag vunnit min egen julturnering!Calle 
 vs  Anton

Välkomna tillbaka allihopa nästa år så lovar jag en ännu bättre turnering och jag skall göra mitt yttersta för att behålla den titel jag äntligen vunnit =D