Lasse Kongo OpenVarje år strax innan jul anordnar jag Lasse Kongo Open. Den stora finalen av pokeråret som gått.
Prestigen är enorm och alla kämpar vi om att få upp vårt namn på vandringspokalen.


Champion Runner-Up
2005 Markus Teddy
2006 K-Lo Calle
2007 K-Lo Johan
2008 Calle Anton
2009 Calle Johannes
2010 Erik Jonas
2011 Matte K-Lo
2012 Johan K-Lo
2013 Hampus Calle
2014 Calle Jimmy
2015 Erik Henry
2016 Theo Karlis
2017 Matte Erik
2018 Stefan Richard
2019 Kristian Peter

2005 vann Markus, efter en till synes övernaturlig förmåga att finna ess på hand om och om igen vid finalbordet. En oerfaren Teddy var mycket nöjd med sin oväntade 2:a plats.

2006 fick K-Lo en enorm markerstapel skänkt till sig strax innan vi var nere på 3 spelare. När han sedan mötte mig heads up så skötte han sitt övertag väl. Att jag plockade upp dagens bästa hand i JJ gjorde föga nytta när K-Lo floppade triss med sin Q8.

2007 kom en bakis K-Lo för att försöka försvara sin titel och banne mig om han inte lyckades. Denna gång besegrades Johan Berggren som verkligen visade att han förbättrat sitt spel under året som gått.

2008 fick jag så äntligen lyfta den vandringspokal jag instiftat. Jag var short stack mot svårast möjliga motstånd i Olsson och Anton när vi var 3 man kvar. Efter att ha plockat ett antal stora potter mot Olsson befann jag mig sedan i position att slåss om titeln med Anton. I sista handen satt jag med ett par svarta 2:or på hand när Anton ställde in allt han hade. Då jag ledde i marker vid detta tillfälle undrade jag om jag hade den coinflip jag hoppades på. Till slut blev jag övertygad om att så var fallet och mina 22 stod sig mot hans KJ.

2009 försvarade jag titeln i Lasse Kongo Open efter en heads up mot Johannes. Med dagens bästa hand, par i 10:or i sista given, kunde jag upprepa den bedrift K-Lo tidigare var ensam om, nämligen att vinna två år i rad.

2010 fick så äntligen Erik till det i en större turnering. Han släntrade in två timmar sent. Veni vidi vici kan man säga om hans insats. Jonas kom på en hedrande andraplats..

2011 var K-Lo ytterst nära att ta sin tredje titel i Lasse Kongo Open. I slutändan blev dock cash game specialisten Matte för svår och bärgade sin allra första turneringsseger.

2012 fick Johan revansch på K-Lo när dessa återigen möttes i finalen. Det tog Johan fem år, men hämnden är ljuv.

2013 var året då Hampus kom, såg och segrade. Att som debutant komma in och ta hem titeln är mäkta imponerande.

2014 så vann jag min tredje titel, med AK i en episk all in mot Jimmys KK och Grekens QQ. Tekniskt sett kom Jimmy tvåa, med aningen mer marker än Greken. Men man kan nog säga att Greken informelltkom tvåa han med. För övrigt första gången Lasse Kongo Open avgörs utan en heads up duell.

2015 tog Erik sin andra titel. Henry tog sin vana trogen god tid på sig och knep silvret.

2016 blev för andra gången en debutant mästare. Theo besegrade Karlis i finalen.

2017 tog Matte sin andra titel efter heads up med höga blinds mot Erik.

2018 var Stefan all in med sämsta handen gång på gång men vann till slut ändå. Härligt att poker belönar den som vågar friskt.

2019 tog till slut Kristian en stor titel då han besegrade Peter i finalen.


Ja lägg, lägg nåt nura

Ja ja får allti lägga kort men aldri nåt på två

Ja men du får väl toppa fyran


Eeeeh! Skit i ****** ja ger fan i det
**** in i helvete ****  inte vunnit på flera år
Du skiter väl allt i det... Va? *****  håll käften!

Fan va sur du blev


Ja va fan *** **** ****
***  du skiter väl i *****
Du får väl ta att du torskar för fan

Eeeh! håll käften ****